De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Luie start nekt Excelsior'20

Luie start nekt Excelsior'20

VOETBAL - De voetballers van Excelsior'20 liepen bijna 40 minuten als makke lammetjes over het veld van Hillegersberg. De thuisclub kon spelen als Barcelona in zijn beste tijden. Met tikkie-takkie kwam er een 3-0 tussenstand op het bord. Na een tweede wissel (!) brachten de Schiedammers de ruststand op 3-1. In een volledig open tweede helft zorgden beide ploegen voor een 4-3 eindstand.

door Ton de Leede (foto's door Robert Schaeffer)

Het blijft een raadsel waarom de mannen van Excelsior'20-trainer Gökhan Cayir zich zo lieten wegtikken door 'kleine BVO' Hillegersberg. Met spelers als Michel van Guldener, Jim van Oeveren en Ismael Celen, om maar een paar namen te noemen van mannen die op een hoog amateurniveau hebben gebald of zelfs profniveau, een warm bad om in te poedelen. Door de bal keurig over het kunstgrasveld te laten rollen, één keer de bal te raken en vooruit te kiezen, liet Hillegersberg de opponent denken nog in de dolle polonaise van de week ervoor te hangen.  Felix Verhaar, Danny van der Molen en Ismael Celen wisten wel raad met de ruimte en de halfbakken ingrepen van de zwartwitten. Zo stond er binnen 40 minuten een 3-0 score op het bord. Inmiddels had Gökhan Cayir zijn conclusies getrokken en had debutant Julien Terlien en Mitchell Schrauwers uit het veld gehaald. Puur om tactische redenen werden Rens van Troost en Seyzer Yoney ingebracht om aanvallende impulsen te geven. Koud in het veeld liet Sezer Yoney de 3-1 ruststand noteren.

De tweede helft gaf een evenwichtiger beeld te zien met een meer knokkend Excelsior'20 en een soms frivool tikkende thuisclub. Na de toch nog snelle 4-1 van Hillegersberg bracht Rens van Troost de spanning nog een beetje terug. Zeker nadat Chris Delgado de 4-3 had aangetekend, met nog een kleine tien minuten te gaan, lonkte een gelijkspel voor de Thurledeploeg. Gek genoeg kreeg Excelsior'20 nauwelijks nog kansen en grossierde de sierlijke thuisvoorhoede in mogelijkheden. 

,,We startten heel zwak,'' sprak Gökhan Cayir, ,,en lieten hun goede voetballers hun gang gaan. We hebben verdiend verloren, maar na die 4-3 kreeg ik toch weer een beetje hoop. Dit is geen ploeg waar we eventjes punten tegen halen. Volgende week thuis tegen Concordia en daarna twee keer tegen Delft, dat zijn de potjes die we moeten winnen om ons veilig te spelen.''
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: