De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

OZC - Nexus 16 - 20 (9 - 10)

Nexus handhaaft zich op eigen kracht

Nexus handhaaft zich op eigen kracht

KORFBAL - In het weekend waarin het 3e team van Nexus reeds twee wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen werd, hing de vlag van het vlaggenschip van Nexus er heel anders voor. Door 3 verliespartijen op rij bungelde Nexus inmiddels onderaan de middenmoot, echter door het verlies van de nummer laatst kon het team van coach Bron zich vandaag bij winst veilig spelen in de tweede klasse. Dat zou dan moeten gebeuren tegen OZC uit Rotterdam, een tegenstander waar Nexus het traditioneel altijd moeilijk mee heeft. Ook deze editie bleken de teams aan elkaar gewaagd. Zonder er een sprankelende wedstrijd van te maken, wist Nexus - na een 9-10 ruststand - een dik verdiende 16-20 op zijn conto bij te schrijven.

Nexus kwam goed uit de startblokken en wist door goed aanvallend spel al snel een voorsprong van 2-5 te pakken. Helaas lukte het Nexus niet om deze flow vast te houden en liet het OZC in zijn spel komen. De OZC-speler wisten elkaar vanaf dat moment goed te vinden en kregen dan ook het overwicht in de wedstrijd. Door een reeks van vijf doelpunten achter elkaar kwamen de gastheren zelfs tot een 7-5 voorsprong. Nexus nam een time-out en na deze onderbreking van 60 seconden wist juist Nexus weer de regie in handen te nemen. Ditmaal was het een doelpuntenreeks van Nexus en de Schiedammers pakten dan ook de voorsprong terug (7-10). OZC wist de korf nog twee keer te vinden en de ploegen rustten dus met een stand van 9-10. 

Nexus is de ploeg die het beste uit de kleedkamers komt en bouwt de voorsprong uit naar 6 doelpunten. Mede dankzij de goed spelende Wilfred Koppe die twee afstandsschoten maakt en uiteindelijk ook topscoorder wordt met 7 doelpunten. Jesper van Heijningen en Laura Seip komen bij Nexus nog in de ploeg. Hierna vallen de doelpunten over en weer en heeft Nexus de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met een stand van 16-20 en heeft Nexus zich gehandhaafd in de tweede klasse.

Volgende week reist Nexus af naar Vlissingen, want dan is Atlas de tegenstander. Hier heeft Nexus nog iets recht te zetten naar aanleiding van het weggegeven punt in de thuiswedstrijd.

Foto: Juliette van Schie in actie tegen het Rotterdamse OZC

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: