De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nexus wint en gaat gedeeld aan kop

Nexus wint en gaat gedeeld aan kop

SCHIEDAM - Na de nipte overwinning op NIO speelde Nexus gisteren weer op eigen bodem. De tegenstander was een oude bekende, DSO uit Klundert, samen met Nexus, ADO en OZC aan kop van de ranglijst. Na een week vol regen speelde de 5e competitieronde zich af onder ideale omstandigheden. De doelpunten vielen dan ook gemakkelijk deze wedstrijd, getuige de 10-11 ruststand. Uiteindelijk wist Nexus met veel moeite de winst naar zich toe te trekken (21-18).

DSO opent de score met een droge knal van afstand. Na een aantal aanvallen met veel kansen weet ook Nexus de 0 van het scorebord te spelen. De openingsfase blijft voor DSO waarin Nexus nog zoekt naar grip op zijn tegenstander. Als eenmaal de grip gevonden is en ook kansen afgerond worden, blijft tot aan de rust de score gelijk oplopen. DSO mag met 1 doelpunt meer de kleedkamers opzoeken (10-11).

De tweede helft blijven Nexus en DSO aan elkaar gewaagd. DSO door met veel energie en goede schoten de doelpunten te maken en Nexus leunend op zijn sterke rebound. Op het moment dat de doelpunten dan vallen loopt Nexus gestaag uit. Toch weet Nexus DSO niet definitief van zich af te schudden. Van weerszijden blijft de score om en om oplopen. In de laatste 8 minuten heeft Nexus een voorsprong van 4 doelpunten te pakken, maar DSO knokt zich nog 1 keer terug tot 19-18. Als een heuse puntspeler scoort Noah Poppelier uiteindelijk van grote afstand de bevrijdende 20-18. De 21-18 is uiteindelijk alleen voor de statistieken nog van belang.

Nexus deelt nu samen met ADO en OZC de eerste plaats met 8 punten. DSO blijft in het kielzog. Volgende week speelt Nexus uit tegen Conventus. 

Foto: Nexus 1 op de foto met het team van de week; de kangoeroe klup

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker