De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

NIO – Nexus 12 – 13 (5 – 7)

Nexus wint in slotseconden

Nexus wint in slotseconden

KORFBAL - In het 'brandersweekend' stond voor de Schiedamse korfballers de uitwedstrijd tegen NIO uit Rotterdam (Schiebroek) op het programma. Voorgaand aan de wedstrijd had NIO slechts één punt verdiend uit een gelijkspel, waar Nexus op een gedeelde tweede plek stond. Ondanks het onstuimige weer eerder op de dag, kon Nexus in droge omstandigheden als favoriet proberen de punten te pakken. Dat lukte, maar de overwinning was niet geheel verdiend.
 
Dat het waarmaken van een favorietenrol niet altijd even makkelijk is, merkten de Schiedammers direct aan de start van de wedstrijd. Nexus maakte onnodige plaatsfouten en miste scherpte in de afronding, daarentegen wist de ploeg uit Schiebroek middels twee snelle doorbraken een ietwat verrassende 2-0 voorsprong te pakken. Naarmate de eerste helft vorderde kwam men wat beter in de wedstrijd en ging het afronden ook beter. De rust werd dan ook bereikt met een 5-7 voorsprong voor de Schiedammers.
 
Na rust was het wederom NIO dat de score opende. Mede doordat er niet goed genoeg geconcentreerd werd verdedigd, wisten de gastheren de stand gelijk te trekken. Net als in voorgaande wedstrijden liep de tweede helft niet heel soepel aan de Schiedamse zijde en kon het maar lastig doelpunten maken. Toch zorgde de individuele kwaliteit van Nexus ervoor dat er met nog 10 minuten op de klok een comfortabele 2-punts marge op de borden verscheen. De wedstrijd leek beslist, maar niets bleek minder waar. NIO zette aan voor een slotoffensief en wist zich terug te knokken in de wedstrijd. Op 11-11 was alles weer mogelijk en kregen beide partijen kansen om een definitieve genadeklap uit te delen. 
 
Met nog een dikke minuut op de klok scoorde Nexus de bevrijdende 11-12, in de aansluitende Rotterdamse aanval werd er echter meteen weer gescoord, waardoor een puntendeling in het vooruitzicht lag. Gelukkig voor Nexus wist Wilfred Koppe in de ‘dying seconds’ de voorsprong te forceren met zijn karakteristieke kans uit een vrije bal. NIO kreeg nog 1 aanval, maar wist hieruit niet meer te scoren en zo eindigde de wedstrijd in 12-13 en konden er, overigens niet geheel verdiend, toch nog twee punten bijgeschreven worden.
 
Door het verlies van koploper ADO tegen DSO staat Nexus nu met ADO, OZC én DSO op een gedeelde eerste plaats. Laatstgenoemde zal volgende week zaterdag om 16:00 de tegenstander zijn, waarbij de belangen dus duidelijk zijn.

Foto: matchwinner Wilfred Koppe in rebound duel met zijn tegenstander van het Rotterdamse NIO

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker