De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Ondanks periode zonder eigen veld is ledental gegroeid'

Nieuwe coaches voor SV&HV Schiedam

Nieuwe coaches voor SV&HV Schiedam

SOFTBAL/HONKBAL - De softbal- en honkbalvereniging Schiedam (SV&HV Schiedam) beschikt sinds juni vorig jaar over een prachtig vernieuwd complex. Nadat er in verband met de werkzaamheden in Sportpark Bijdorp eind 2018 en begin 2019 uitgeweken moest worden naar andere velden in de regio, kan er nu weer volop getraind en gespeeld gaan worden op het eigen terrein. Voorzitter Monique Zagwijn zegt blij te zijn met het gestegen ledental. Zowel voor het eerste honkbalteam als voor het eerste softbalteam werden nieuwe coaches aangetrokken.

“Makkelijk was het niet om de vereniging draaiende te houden, terwijl we niet over eigen velden konden beschikken. Maar we hebben ons er goed doorheen geslagen. Het ledental is zelfs gestegen. Vooral de softbaltak is flink in beweging. Op seniorenniveau gaan we naar drie teams. En het komende jaar hebben we opnieuw een juniorenteam en een pupillenteam. Met name in de jongste leeftijdscategorie is er veel aanwas. En daarnaast hebben we de afgelopen twee jaar ook nog eens meer dan zestig donateurs, Vrienden van SV&HV Schiedam, mogen begroeten. Allemaal mensen, die onze vereniging een warm hart toedragen”, aldus voorzitter Monique Zagwijn. "De honkbalafdeling gaat het nieuwe seizoen ook in met drie seniorenteams, en de honkbaljeugd is in 2020 vertegenwoordigd in alle leeftijdsklassen. Tel daar de recreanten van de Slowpitch bij op, dan kan niet anders worden geconcludeerd, dan dat het de Bijdorpse vereniging voor de wind gaat." Het ledental staat nu op 231. 

Vanaf maart zal er weer op de velden in Sportpark Bijdorp getraind en geoefend gaan worden, waarna in april de diverse competities starten. Beide standaardteams mochten nieuwe coaches begroeten. Voor de in de Topklasse spelende honkballers werd Linsly Laker aangetrokken, het eerste softbalteam (2e klasse) staat in 2020 onder leiding van de ervaren Anthony Granger.

Het nieuwe complex is vorige jaar weliswaar feestelijk geopend, maar nog niet officieel opgeleverd. Er moeten nog kleine en wat grotere aanpassingen verricht worden, zegt voorzitter Monique Zagwijn die hieraan toevoegt er alle vertrouwen in te hebben, dat alles uiteindelijk naar wens gerealiseerd wordt. 

Foto: Monique Zagwijn kijkt toe hoe wethouder Fahid Minhas vorig jaar met een worp het vernieuwde complex feestelijk opende (foto door Jan Schrijver)
Tweede foto onder: het softbalveld op het vernieuwde complex ligt klaar voor de nieuwe competitie

Hier kun je de reportage zien die Jan Willem de Boer van JW TV maakte. En hier lees je ons eerdere artikel over een reportage van JW TV.

1 commentaar(en) op artikel "Nieuwe coaches voor SV&HV Schiedam"

“Nieuwe coaches sv&hc Schiedam”

Deze kop triggered natuurlijk je nieuwsgierigheid. Dus snel lezen, dan weten we wie het zijn.

Helaas. Dan had de kop net zo goed “nieuwe toiletten sv&hc Schiedam kunnen zijn.

Maar verder leuk stukje hoor

Veel succes

Jan Stijger

Door: Jan Stijger Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker