De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Drie padelbanen zijn inmiddels speelklaar; er komen er nog zes

NK Padel bij RacketSportSchiedam

NK Padel bij RacketSportSchiedam

PADEL - In een van de twee hallen van RacketSportSchiedam - het voormalige Kethelhaghe - zijn de drie tennisbanen verdwenen. In plaats van drie tennisbanen komen er zes padelbanen in die ene hal. Sinds afgelopen maandag zijn er drie banen gereed en wordt deze opkomende racketsport gespeeld. Het zal je maar gebeuren dat je in de eerste week dat de padelbanen open zijn, meteen gastheer mag zijn voor het NK Padel. En vanavond was dat zo! 

door Jan Schrijver

In een eerder interview lieten de nieuwe eigenaren Hans Melaard en Jeroen de Krom weten dat er in onze regio nog niet zo veel locaties zijn waar je deze snel groeiende sport kunt beoefenen. Daarom worden padelbanen in Schiedam Noord aangelegd, zes binnen en drie buiten. Melaard en De Krom zijn goed ingevoerd in de wereld van deze nieuwe sport. Zo beoefent Hans de sport zelf en maakt hij deel uit van het Nederlandse veteranenteam. Daarin zit ook Ivo van Dijk, die zich bij RacketSportSchiedam met de organisatie van de padel-activiteiten gaat bezighouden

Vandaag werd het centrum in Schiedam gebeld door de organisatie van het NK Padel, dat van 31 augustus tot en met 6 september wordt gehouden op het complex Padel Dam in Amsterdam. Wegens het regenachtige weer zocht de organisatie van het NK, dat zowel een seniorenonderdeel als een juniorenonderdeel heeft, een uitwijkmogelijkheid. 

RacketSportSchiedam kon meteen de nodige banen bieden en zo kon het gebeuren dat vanavond zowel NK-senioren als -junioren partijen werden gespeeld in Schiedam.  "We zijn blij dat we de organisatie uit de brand kunnen helpen door vanavond als gastheer voor het NK op te treden. Voor ons is dat natuurlijk een heel mooi begin, als je net vier dagen je eerste drie padelbanen klaar hebt", is Hans Melaard heel blij dat hij meteen de toppers van een groeiende sport in Schiedam op de baan heeft.

"De bouwer van de banen is Padelbouw en die is erg voortvarend te werk gegaan, we zijn er zeer te spreken over. Dat het prettig spelen is op deze banen, dat hebben vandaag ook de wedstrijdspelers ons kunnen bevestigen", zegt Hans. "Eén van de zes binnenbanen wordt overigens anders dan de rest; die krijgt een dikkere glaswand en een 'tragere' kunstgrasmat met minder zand erop. Die baan wordt een wedstrijdbaan die ook voor het internationaal hoogste niveau gebruikt kan worden, de World Padel Tour", voegt Ivo van Dijk eraan toe. 

Het ziet ernaar uit dat het de komende dagen wat droger is en de wedstrijden van het NK zoals gepland verder grotendeels in Amsterdam kunnen plaatsvinden. Vrijdagavond vanaf 18.00 vinden in Schiedam in ieder geval wel de wedstrijden van de jeugd-NK (jeugd onder 16 jaar) plaats. En de organisatie weet nu in ieder geval de weg naar de nieuwste padel-locatie van ons land te vinden. 

Lees ooK:
Racketcentrum trekt 'achterpark' erbij ()
'Racketsport tot in lengte van jaren' ()

Foto boven: voor aanvang van een NK-seniorenpartij; met links Stan Rigters en Robin Sietsma van Team NL en rechts Mees Buytenhuijs en Ruben Hoekstraf (foto door Ivo van Dijk)
Eerste foto onder: Ivo van Dijk gaat zich specifiek met de padel-activiteiten in RacketSportSchiedam​ bezighouden
Tweede, derde en vierde foto onder: enkele actiefoto's, een deel van de wanden van het padelveld is van glas, je kunt in de derde foto onder de spiegeling goed zien

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker