De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nouchka Fontijn in Studio Sport

Nouchka Fontijn in Studio Sport

HILVERSUM/SCHIEDAM - In de aflevering van Studio Sport zondagavond om 19.00 uur op NPO1 was Schiedamse boksster Nouchka Fontijn te gast.

Nouchka Fontijn wil op haar hoogtepunt stoppen en gaat daarom nog een jaar langer door dan eerder het plan was, zodat ze in 2021 aan de Olympische Spelen in Tokio kan meedoen. Op de vorige Olympische Spelen behaalde zij een zilveren medaille. Nouchka wil graag nog een keer voor goud gaan. Door het afgelopen najaar misgelopen WK-goud in Rusland, het dit voorjaar gestaakte Olympisch kwalificatietoernooi in Londen en de uitgestelde Olympische Spelen van 2020, kun je nu niet spreken van een hoogtepunt in een loopbaan.

Afgelopen najaar in Siberië won ze de WK-finale, maar na een protest (via een nieuwe en inmiddels omstreden protest-systematiek) werd haar opponente als winnares aangewezen, terwijl zij volgens de kenners in de eindstrijd duidelijk de betere boksster was. Logisch dus dat de Schiedamse boksster zich bestolen voelde van een gouden medaille. Nouchka liet in Studio Sport desgevraagd weten er nu niet meer zo mee bezig te zijn, behalve dan als ze er weer aan herinnerd wordt, zoals bijvoorbeeld in een interview. Het feit dat ze haar loopbaan nu een jaar gaat verlengen om alsnog aan de (een jaar uitgestelde) Olympische Spelen mee te kunnen doen, ziet ze niet als een revanche op Lauren Price, die uiteindelijk het WK-goud kreeg.  (Hier lees je ons eerdere artikel: Nouchka verdient goud, krijgt zilver)

Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Londen werd op 16 maart 2020 gestaakt wegens de coronacrisis, terwijl Nouchka - als enige van de Nederlandse delegatie - nog niet één keer in de ring was gekomen. Het was een absurde situatie dat het OKT doorging. De in Londen aanwezige sporters hadden wel twijfel of het toernooi zou doorgaan, maar toen de loting verricht was en de eerste boksers in de ring stonden, dachten de sporters wél dat het toernooi ook afgemaakt zou gaan worden. Als je terugkijkt, met de kennis van nu, kun je wel zeggen dat de sporters gevaar op besmetting liepen, bijvoorbeeld omdat er in de hotels propvolle liften genomen moesten worden en ook in de bussen van en naar de sportaccommodatie was er weinig afstand tussen de verschillende sporters. En naar later is gebleken, zijn er in het internationale OKT-deelnemersveld sporters besmet geraakt met het coronavirus.

De Olympische Spelen van Tokio die deze zomer zouden plaatsvinden werden wegens de coronacrisis afgelast. De Schiedamse fysiotherapeute gaat zich opnieuw opladen om haar prachtige topsportloopbaan met een hoogtepunt te kunnen afsluiten. Er was kortom voldoende gespreksstof in Studio Sport.

Eerste foto onder: Nouchka Fontijn en oud-wielrenner en tegenwoordig ploegleider Servais Knaven te gast in Studio Sport
Tweede foto onder, tevens foto boven het artikel: Nouchka Fontijn aan het woord vanavond in Studio Sport
(foto's zijn fragmenten uit de aflevering van Studio Sport van 12-4-2020, 19.00 uur)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker