De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nouchka Fontijn wint haar 1e partij

Nouchka Fontijn wint haar 1e partij

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft zojuist om 14.00 uur in Ulan Ude in Siberië (8.00 uur in ons land) haar eerste partij op het WK Boksen gewonnen tegen Akerke Bakhytzhan uit Kazachstan. Alle juryleden kozen haar als winnares, wat een uitslag betekent van 5-0 voor de Schiedamse boksster.

Nouchka Fontijn had in de eerste ronde een bye en trof in de tweede ronde de winnares van het duel tussen Lee Hwei-Hsien Lin (Taiwan) en Akerke Bakhytzhan (Kazachstan). 

Bakhytzhan kwam in de ring tegen de als eerste geplaatste Nouchka Fontijn steeds beter op gang. De eerste ronde was duidelijk in het voordeel van de Schiedamse, maar in de tweede bleek Bakhytzhan beter partij te geven en zo kwam de opponente nog beter uit haar hoek in de derde ronde. In de laatste ronde was er een opmerkelijk momentje waarop Nouchka schuin wegkeek van haar tegenstandster en op dat moment een rake klap te incasseren kreeg.

De scheidsrechters waren unaniem van oordeel dat de winst voor de Schiedamse was: 5-0. De juryleden oordeelden als volgt: Korea 30-25, Egypte 30-27, Australië 30-26, Bosnië en Herzegovina 30-27, Duitsland 30-27.

Nouchka Fontijn komt donderdag 10 oktober opnieuw in de ring voor de derde ronde. De als zevende geplaatse Erika Pachito Jurado werd vanmorgen uit het toernooi geslagen door de Chinese Lu Zheng. In haar volgende ronde ontmoet Nouchka de Chinese boksster.

Ook Nouchka's ploeggenoot Jemyma Betrian (57 kg) kwam vanmorgen in de ring (ring B), een kwartier eerder dan de Schiedamse in de andere ring (ring A). Dat was niet zo gemakkelijk voor de begeleiding (als damescoach de Schiedammer Abdul Fkiri, als coach Sayit Yanik en als fysiotherapeut Pepijn van Ingen) die de aandacht dus over beide deelneemsters moest verdelen. Voor Jemyma Betrian was het haar tweede partij. Ook zij won en gaat door naar de volgende ronde.

Bron afbeeldingen: fragmenten uit livestream 
Foto: beide winnaressen na afloop (foto door Ruud Fontijn)

Hier lees je de blogs van Ruud Fontijn, die naar zijn dochter per Trans-Siberië Express reisde.

2 commentaar(en) op artikel "Nouchka Fontijn wint haar 1e partij"

Nouschka kanjer gefeliciteerd.sterkte ad donderdag👍👍👍

Door: Aad en syl de koning Op:

Spelfouten SORRY moet zn.KANJER

Door: Aad en syl Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: