De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Op WK-boksen

Nouchka treft nieuwe tegenstandster

Nouchka treft nieuwe tegenstandster

SCHIEDAM/RUSLAND - Boksster Nouchka Fontijn doet voor de zesde keer in haar loopbaan mee aan het Wereldkampioenschap boksen. Het WK vindt ditmaal plaats in Rusland in de plaats Ulan Ude in Siberië. De Schiedamse komt aanstaande dinsdag 8 oktober voor het eerst in de ring.

De loting was aan het einde van de ochtend (lokale tijd in Ulan Ude 16.00 uur). In de eerste ronde is Nouchka, die uitkomt in de klasse tot 75 kilogram, vrij. In de tweede ronde komt Nouchka op dinsdag 8 oktober in de ring tegen de winnares van de partij tussen de deelneemster uit Kazachstan (Akerke Bakhytzhan) en de deelneemster uit Taiwan (Lee Hwei-Hsien Lin). Nouchka komt hiermee in ieder geval tegen een boksster in de ring die zij niet eerder heeft ontmoet.

Nouchka staat als eerste geplaatst in het schema met in het totaal 24 strijdende bokssters. De Chinese Lian Qi, waar Nouchka vorig jaar van verloor in de finale, doet niet mee aan dit WK. De finales zullen zondag 13 oktober worden gebokst.

Het Nederlandse team bestaat naast Nouchka Fontijn uit: boksster Jemyma Betrian (57 kg), als damescoach de Schiedammer Abdul Fkiri, coach Sayit Yanik en fysiotherapeut Pepijn van Ingen.

De vader van Nouchka, Ruud Fontijn, is per trein (Trans-Siberië Express) op weg naar Ulan Ude om zijn dochter aan te gaan moedigen. Zijn reisblog kun je hier lezen: https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/ruud-fontijn-halverwege-na-41-uur-1

Foto: de opkomst voor een WK-partij vorig jaar

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker