De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Protest tegen winst Fontijn in WK-finale toegekend

Nouchka verdient goud, krijgt zilver

Nouchka verdient goud, krijgt zilver

BOKSEN - Nouchka Fontijn was door de jury met 3-2 als winnaar van de WK-finale aangewezen. Er is door Wales protest ingediend en dit protest is toegewezen, waardoor niet Nouchka maar haar tegenstandster Lauren Price (Wales) de gouden medaille mee naar huis mag nemen.

In de WK-finale voor dames in Ulan Ude (Siberië, Rusland) was sprake van een bloedstollend spannend gevecht. Eenmaal aangetreden achter het ere-podium, betraden de dames in de categorie tot 75 kilogram het podium niet. Na enkele minuten van wachten, gingen de dames onverrichter zake weer weg.   

Lauren Price (1994) maakte er, zoals van haar bekend is in eerdere partijen tegen de 31-jarige Schiedamse boksster, een partij van hangen en klemmen van. Dat is moeilijk boksen, maar Nouchka wist haar tegenstandster fel en energiek van zich af te slaan. In de tweede ronde maakte Price zelfs een keer een smak tegen de grond. Ondanks dat Nouchka haar tegenstandster zoveel mogelijk van het klemmen en hangen wist af te houden, moest de arbiter toch verscheidene malen ingrijpen tegen Lauren Price.

Er is geen tegenprotest mogelijk. Het verlies is erg zuur voor de Schiedamse, met name omdat ze volgens de kenners duidelijk de betere boksster was. Het zou voor haar haar eerste wereldtitel zijn geweest. Ze won eerder zilver op het WK te weten in 2016. 

Update 1:
Zojuist heeft de ceremonie plaatsgevonden. De tweede trede van het erepodium bleef leeg (zie laatste foto onder). Nouchka Fontijn heeft haar zilveren medaille niet opgehaald. 

Update 2:
De reactie van Nouchka Fontijn via de Nederlandse Boksbond: “Ik ben echt heel erg teleurgesteld. Ik waande me in een slechte film, die ook nog eens steeds slechter werd. Ik voelde me wereldkampioen, maar een uur later was ik mijn eerste WK-goud alweer kwijt. Ik hoorde plotseling veel gejuich uit de kamer waar de delegatie van Wales zat. Toen wist ik genoeg en ben ik de hal uitgelopen. Ik kon het niet meer opbrengen om naar de ceremonie te gaan.”

Een andere jury moest door het protest van de verliezend finaliste nog eens naar de tweede ronde kijken. Daar kwam een ander resultaat uit, dat voor Nouchka fataal uitpakte. Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond: "Het is goed dat misstanden in het boksen worden aangepakt, maar niet op deze manier, net na een gewonnen WK-finale. Beroep was ook niet meer mogelijk." Vader Ruud Fontijn vanavond in een telefonische reactie aan het televiseprogramma Hart van Nederland: ”Het is een enorme domper, dat je eerst even wereldkampioen bent en daarna toch tweede wordt is al een klap. Als je daarna naar de reden kijkt en naar de manier waarop het behandeld wordt: dat deugt gewoon niet. Als we hadden geweten dat dit protest liep hadden we kunnen voorstellen om die hele wedstrijd te herbekijken. Want om daar nou een stukje uit te nemen en te zeggen dat de juryleden het daar niet goed gedaan hebben is heel dubieus.”

Update 3:
Nouchka Fontijn vliegt vanmiddag terug uit Rusland naar Nederland en is vanavond te gast in de talkshow van Beau van Erven Dorens, BEAU, aanvang 22.25 uur op RTL 4.

 

3 commentaar(en) op artikel "Nouchka verdient goud, krijgt zilver"

Waarom lees of hoor je hier niets van op t.v.bij sportuitzendingen ?

Door: Franny v.leeuwen-weeda Op:

Zou ik ook doe laat ze daar lekker in de strot weg zakken die jury leden hangen is geen boksen wat een slechte tegen party

Door: John Keemink Op:

Dit is balen wat ik nu net lees.Gelijk heb je Nouchka,laat ze maar voelen dat jij eigenlijk de winnaar bent.

Door: Franny van leeuwen Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker