De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Honkballers zoeken tijdelijke mogelijkheid om buiten te trainen

Oproep: kunnen we bij jullie trainen?

Oproep: kunnen we bij jullie trainen?

SCHIEDAM - Monique Zagwijn, voorzitster SV & HV Schiedam, doet een oproep aan andere sportverenigingen in Schiedam: hebben jullie een veld vrij al is het voor enkele uren per week zodat wij buiten kunnen trainen totdat ons nieuwe complex klaar is. Jan Willem de Boer was zaterdagochtend met haar in gesprek. 

Vanaf eind september is de gemeente bezig het in Bijdorp Schiedam gesitueerde complex van de softbal- en honkbalvereniging te renoveren. Een belangrijke verandering is dat de velden anders gepositioneerd worden. Voordeel daarvan is dat de buren (waaronder een scoutinggroep) minder last zullen hebben van honkballen in hun tuin. "Eigenlijk zou 1 april alles opgeleverd worden, maar dat gaat 'm helaas niet worden", zegt de voorzitster tegen Jan Willem de Boer. Ook de fraaie luchtopnamen (voor fragment zie tweede foto onder) laten zien dat er nog heel wat werk verricht zal moeten worden, voordat er in Bijdorp gespeeld kan worden. 

In het weekeinde van 8 april beginnen de competitiewedstrijden. De competitie loopt tot eind oktober. Voor de competitiewedstrijden kan de SV & HV Schiedam zolang het complex nog niet klaar is zoveel mogelijk uit spelen dan wel te gast zijn bij verenigingen in de regio. Het probleem zit vooral in de trainingsmogelijkheden; die beperken zich nu vooral tot de zaal. Voor een goede voorbereiding is het nodig om buiten te kunnen trainen. "Als iemand een veld vrij heeft om te kunnen trainen, laat het ons alsjeblieft weten", zo luidt haar sportieve verzoek.

Het eerste honkbalteam is afgelopen jaar kampioen geworden in de eerste klasse en gaat deze competitie uitkomen in de Topklasse. 

Het interview door Jan Willem de Boer van JW TV met Monique Zagwijn kun je zien op het YouTube kanaal van JW TV via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=v8J9nDfFa7Y&feature=youtu.be

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker