De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Oud-SVV-eigenaar Van Dijk overleden

Oud-SVV-eigenaar Van Dijk overleden

SCHIEDAM/CANNES - Voormailig Mercedes-dealer in het Rotterdamse deel van de Spaanse Polder en oud-SVV eigenaar en voorzitter John van Dijk is vandaag in zijn woonplaats Cannes in Frankrijk op 78-jarige leeftijd overleden. Zaterdag kreeg hij een hersenbloeding en raakte hij in een coma. 

Het bestuur van SVV meldt over zijn overlijden: "John van Dijk, de bekendste oud-voorzitter, die in 1988 als “Redder” van SVV werd genoemd en geroemd, Dick Advocaat, Wim Jansen en Joop Hiele naar Schiedam haalde en SVV terugbracht naar de Eredivisie, maar ook daarmee het einde inluidde van een lange profvoetbalgeschiedenis van de club door een fusie met Dordrecht, is vandaag overleden. Soms gehaat en soms geliefd, maar hij heeft ontegenzeglijk een belangrijke rol gespeeld in de historie van de club. Wij wensen zijn familie veel sterkte met dit verlies."

Na het kampioenschap promoveerde SVV zoals hierboven gezegd naar de Eredivisie. "Het sprookje zou niet lang duren. Na een financieel duur jaar in de Eredivisie fuseerde SVV met Dordrecht'90 van kitkoning Cees den Braven. Een half jaar nadien gooide Van Dijk de handdoek en was het einde van SVV in het profvoetbal daar", schrijft RTV Rijnmond over de teloorgang in het betaald voetbal van de rood-groenen. 

John van Dijk was samen met zijn vader ook in de Rotterdamse regio bekend als oprichter van de RTC, de taxicentrale. Die wordt nog steeds geleid door een dochter van Van Dijk. Het dealerbedrijf in de Spaanse Polder ging in 2013 failliet. In het volledig gestripte voormalige Van Dijk-gebouw zou in de toekomst opnieuw een dealer komen, ditmaal met het merk Porsche. 

Foto: de in metaal uitgewerkte naam van SVV die het SVV-stadion in Harga ook sierde toen in het eerste jaar onder voorzitterschap van John van Dijk het kampioenschap van de eerste divisie werd behaald

 

 

2 commentaar(en) op artikel "Oud-SVV-eigenaar Van Dijk overleden"

Het was toentertijd bijna over met SVV, tot John van Dijk in beeld kwam en de club omhoog stuwde. Er waren zelfs plannen voor een nieuw stadion. Omdat de gemeente Schiedam, met toen wethouder de Leede, niet erg meewerkten is het er nooit van gekomen. Je ziet wat er van SVV geworden is. Een zieltogende club onderaan de 4e klasse zaterdag. Wie had dat ooit kunnen denken. Aan John van Dijk heeft het zeker niet gelegen. De man was begaan met de club

Door: Robert Schaeffer Op:

Van Dijk was een icoon. Vervelend dat het aan het einde zo liep. SVV is niet meer te redden. Fusie m HBSS is logisch

Door: 2ehands Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker