De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

PPSC werkt aan de derde helft

PPSC werkt aan de derde helft

SCHIEDAM - De voetbalvereniging P.P.S.C. en het Nationaal Ouderenfonds houden op dinsdagmiddag 25 juni 2019 de workshop “P.P.S.C. 100 jaar vitaal / samenwerken naar De Derde Helft  ” Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente Schiedam.

De Derde Helft is een nieuw initiatief van het Ouderenfonds met als doel meer sociale activiteiten te organiseren voor ouderen in het clubhuis en/of de kantine van de sportvereniging. Overdag wordt een clubhuis/kantine vaak niet gebruikt, terwijl het een perfecte locatie is voor sociale activiteiten voor ouderen. Bij P.P.S.C. nemen op dit moment al 48 ‘oldies’ mee aan diverse activiteiten (walking football, tafeltennis, jeu de boules, biljart en darts). Met De Derde Helft wil PPSC het aantal activiteiten en deelnemers vergroten. Ook wil de club de mogelijkheden voor niet-sportieve activiteiten ontdekken, zoals lezingen en spelmiddagen. Tijdens de workshop willen de P.P.S.C.-organisatoren graag met de bezoekers brainstormen over ideeën. De middag staat onder leiding van Caroline de Bes, coach en procesbegeleider op het gebied van samenspel.

De workshop vindt plaats op 25 juni 2019 in de kantine van PPSC op Sportpark Thurlede. De vereniging geeft aan blij te zijn met de vertegenwoordiging van allerlei geïnteresseerden en initiatiefnemers, waaronder beleidsmedewerkers/uitvoerders van lokale welzijnsinstellingen en ouderenbonden. Vanuit Gemeente Schiedam zijn zowel wethouder Patricia van Aaken als medewerkers van de afdelingen die betrokken zijn bij welzijn, ouderen en sport aanwezig. Ook deelnemers die reeds meedoen aan de activiteiten van P.P.S.C. nemen deel aan de workshop. 

Programma:
13:30 uur: Inloop met koffie/thee 
14:00 uur: Opening door de dagvoorzitter Caroline de Bes 
1. Wim Meijboom en Peter Bax (P.P.S.C.) aan het woord over hun ambitie bij P.P.S.C. 
2. Johan Annema (Ouderenfonds) over het project ‘De Derde helft ’
3. Clement van der Stel (Procesbegeleider voor zorg- en sportorganisaties) over praktijkvoorbeeld ‘Heel Numansdorp beweegt’ en geleerde lessen.
4. Brainstorm en dialoog over de mogelijkheden voor initiatieven bij P.P.S.C. in groepen 
5. Afronding en vervolgafspraken 
16:00 uur: Netwerkborrel

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Wim Meijboom 06-22937078.

Afbeelding: Wim Meijboom roept op tot deelname aan sportieve en sociale activiteiten (screenshot uit webpagina van Ouderenfons, met op die pagina speciale aandacht voor P.P.S.C., zie https://oldstars.nl/van-f-jes-tot-oldstars-en-de-derde-helft-wim-en-peter-zijn-met-trots-en-plezier-bij-p-p-s-c/ )

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het zorgnieuws en het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: