De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Maak kennis met American football in clinic

Rebels Rotterdam op Sportpark Harga

Rebels Rotterdam op Sportpark Harga

AMERICAN FOOTBALL - Aanstaande zaterdag vindt op Sportpark Harga op een veld van HBSS een clinic plaats waarin vrouwen (vanaf zestien jaar) kennis kunnen maken met American football. Deelname is gratis en aanmelding is niet nodig. De clinic begint om 13.30 uur en wordt verzorgd door Rebels Rotterdam. 

Rebels Rotterdam is een nog jonge vereniging. Januari dit jaar hebben de oprichters de vereniging officieel vastgelegd bij de notaris en is deze aangesloten bij de American football-bond in ons land, de AFBN. "Daarmee zijn we de eerste American football-vereniging voor vrouwen bij de AFBN", zeggen de oprichters. Voorzitter is de Schiedamse Patricia van Haare. Zij kent Mario Captein, die in januari nog manager was van Sportpark Harga en vroeg hem of er mogelijkheden waren om op het sportpark te trainen. Hij gaf aan dat er mogelijkheden waren bij HBSS en SVV. Daarna werden afspraken gemaakt met Sportpark Harga om daar op de velden van HBSS te mogen trainen. Tijdens de opening van Sportpark Harga op zaterdag 1 juni jl. verzorgde Rotterdam Rebels tijdens de rust van de wedstrijd tussen Oud-Oranje en het mixteam van Hermes, HBSS en SVV een demonstratie American football, compleet met cheerleaders. 

"Momenteel hebben we 13 enthousiaste dames die elkaar elke maandag en woensdag tackelen op de trainingsavonden (van 20.00 tot 22.00 uur). De leeftijden lopen erg uiteen, meiden mogen zich aanmelden vanaf 16 jaar. Binnen het team hebben we nu meiden tussen de 19 en 38", zegt bestuurslid Jessy van Deurzen. 

De AFBN is nu bezig met het opzetten van een vrouwencompetitie. Naar verwachting zal er volgend jaar een kleine competitie kunnen worden gestart. Van Deurzen: "Dit jaar zullen we ons vooral richten op trainen en groeien als team, en wat vriendschappelijke wedstrijden organiseren met de andere startende vrouwenteams." De leden komen onder meer uit Schiedam, Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis ofwel de Rotterdamse Regio waarvoor het Sportpark Harga goed bereikbaar is. 

Hier kun je een reportage door Jan Willem de Boer van JW TV zien.

Tweede foto onder: het bestuur met van links naar rechts Liza Lenti, Jessy van Deurzen en Patricia van Haare 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

 


 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker