De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Radioprogramma Bureau Sport:

Ruud Fontijn is Gouden Sportouder

Ruud Fontijn  is Gouden Sportouder

HILVERSUM/SCHIEDAM - Vandaag is in het radioprogramma Bureau Sport (13.30-14.00 op radio1) een alternatief Sportgala. Daarin heeft Schiedammer Ruud Fontijn, de vader van de Schiedamse boksster Nouchka Fontijn, zojuist de Gouden Sportouderspeld 2019 uitgereikt krijgen. 

door Jan Schrijver

Ruud Fontijn (1942) was de enige en daarmee meest aansprekende genomineerde voor deze nieuwe sportprijs, maar je wist het maar nooit of er gisteren ineens nog een sportouder oppopte die tot een verbluffende prestatie was gekomen in het sportouderschap, zoals bij het Sportgala ook op het laatste moment de dames-handbalploeg (met de Schiedamse Kelly Dulfer) aan de genomineerden voor de sportploeg van het jaar werd toegevoegd en heel verrassend: ze wonnen de prijs nog ook. En zoals in Schiedam Kelly Dulfer ook na de sluitingsdatum werd toegevoegd aan de genomineerden en de stemming weer over moet. Vorig jaar won Kelly de prijs overigens al. 

Er kan in een live-televisie-uitzending op een Sportgala veel misgaan en dat ging het deze week dan ook. Het presentatieduo Dione de Graaff en Tom Egbers maakte praatjes met winnaars van de afgelopen halve eeuw, maar bleek slecht voorbereid, maar ja, alle oude mensen blijken op elkaar te lijken en zonder hulp van autocue is het moeilijk presenteren...  Dan kun je dus beter een radioprogramma presenteren, dan zien ze al dat gestuntel niet. Het is helemaal niet gek dus, dat heel veel genomineerden niet de moeite hadden genomen om naar de Sportgala-avond te gaan.

Vandaag dus in het satirische sportprogramma Bureau Sport worden er nog wat sportprijzen uitgereikt. En Ruud Fontijn is in de prijzen gevallen met een gouden speld. Hij zal deze wellicht toegestuurd krijgen. Het radioprogramma pakt het slimmer aan dan het tv-gala: er komt geen enkele genomineerde naar de radiostudio, die bellen gewoon als je gewonnen hebt. Ruud Fontijn speelde zich in de kijker van Bureau Sport door met de trein naar het verre Siberië te reizen om dochter Nouchka aan te moedigen in haar ultieme poging om goud te halen op het WK.

Hij hield op De Schiedammer Online een reisblog bij over zijn zo'n tachtig uur durende treinreis door het barre stuk Rusland. In Ulan Ude werd hij als journalist door de plaatselijke publiciteitsfunctionaris een dag in de regio rondgereden, om wat positiefs te kunnen melden over Siberië. Redenen genoeg voor Bureau Sport om literair talent Ruud liefst driemaal in de uitzending te halen en tot slot nog een vierde maal nadat Nouchka het goud behaald had maar weer werd afgenomen. Nouchka verdiende goud en haalde de zilveren plak in Siberië niet op. Ruud verdient de Gouden Sportouderspeld  2019 en heeft die dus gekregen, gewoon per post verstuurd naar Schiedam.

Of Ruud Fontijn heel blij is met de award en de felicitaties die hem inmiddels bereiken van degenen die hij tot zijn intimi rekent? "Het is een hele eer om op mijn leeftijd nog een sportprijs in de wacht te gaan slepen, alvast iedereen hartelijk bedankt voor de felicitaties", zegt Ruud, "en dat allemaal met een dikke knipoog dan". 

Foto: Ruud Fontijn, voor een schilderij gemaakt door sportmoeder Martha Fontijn
Foto door Jan Schrijver ©

 

2 commentaar(en) op artikel "Ruud Fontijn is Gouden Sportouder"

geweldigd wat Ruud als ouder heeft gedaan voor zijn dochter, dat geldt ook voor Martha. Maar Ruud was erbij na een ingewikkelde en vemoeidende doch boeiende reis door Siberië, toen Nouchka steun en troost nodig had, nadat ze eerst Wereldkampioen was geworden en op een onverklaarbare reden van het Goud werd afgehouden. Daarom Goud in de familie door Ruud als waardering voor hem en de prestaties van zijn dochter. !!! Van harte.

Door: Mari Dingenouts Op:

Comlimenten aan de redactie voor het brengen van zijn nieuws en deze wereldprimeur!!

Door: Mari Dingenouts Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker