De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Eredivisieclub uit Spangen tegen hét Schiedams elftal

Sparta Rotterdam is beetje Schiedams

Sparta Rotterdam is beetje Schiedams

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Sparta Rotterdam speelt in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd in Schiedam op het veld van Excelsior'20. De afgelopen dinsdag gepromoveerde eredivisieclub Sparta neemt het op zaterdag 29 juni op tegen een te vormen 'Schiedams XI-tal'. De wedstrijd begint om 16:00 uur.

"Het is toch ook een beetje een Schiedamse club! Van harte gefeliciteerd met de terugkeer naar de eredivisie. In de raad werd het nieuws ook direct door de burgemeester gemeld. #spartarotterdamschiedam", zo schrijft de gemeente Schiedam daags na de promotie een felicitatie aan de Rotterdamse voetbalclub, waarbij een foto is geplaatst van burgemeester Lamers met een Sparta-sjaal. 

"Het duel wordt mede mogelijk gemaakt door Sparta’s hoofdsponsor D&S Groep, dat de Schiedamse en Rotterdamse voetbalwereld bij elkaar wil brengen op deze dag. Het Schiedams XI-tal zal bestaan uit een selectie van de zes amateurploegen uit Schiedam", zo meldt Sparta. Niet alleen het Schiedamse bedrijf D&S is hoofdshirtsponsor, maar ook op de achterzijde van het shirt prijkt prominent de naam van een Schiedams bedrijf: Nicoverken. Zo zijn er nog veel meer Schiedamse links met de club, zoals dat technisch manager Henk van Stee een Schiedammer is en zoals dat trainer Henk Fraser jarenlang in Schiedam woonde (zie onder deze links de BonTon's met beiden: Henk van Stee en Henk Fraser). 

In juli 2017 deed Sparta eveneens Thurlede aan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, toen tegen PPSC, waartegen het 1-22 werd (hier lees je het wedstrijdverslag). Excelsior'20 reageert op social media hierop met: "De uitdaging voor de trainers Marvin JanssenStefan Bosdijk en Edgar van der Roer om het niet weer 1-22 te laten worden." (foto uit deze wedstrijd, zie eerste foto onder, foto door Joep Schrijver). 

Toegangskaarten kosten 7,50. Kinderen t/m 12 jaar krijgen bij binnenkomst op hun kaartje 3 euro retour. Verkoopadressen voor een kaartje zijn:
Stripes Jeansstore
Cafe 't Anker Schiedam
Café De Babbelaar
Grand Café Babbels
Café Pleinzicht
JJ's lunch & catering

Aanstaande zaterdag 1 juni van 15.00 tot 19.00 uur kun je kaartjes kopen in de kantine van Excelsior'20.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

1 commentaar(en) op artikel "Sparta Rotterdam is beetje Schiedams"

Is niet lullig bedoeld, maar volgens mijn informatie begint Sparta haar nieuwe oefencampagne al op wo. 26 juni 2019, uit tegen VOC. Neemt niet weg dat veel Spartanen 3 dagen later graag naar Schiedam zullen komen!

Door: Ad Borstlap Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker