De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Sportpark Harga gaat feestelijk open

Sportpark Harga gaat feestelijk open

SCHIEDAM - Het multifunctionele Sportpark Harga wordt aanstaande zaterdag 1 juni 2019 om 12.30 uur officieel geopend door wethouder Fahid Minhas. Er zijn verschillende activiteiten, zoals een voetbalwedstrijd van een mixteam van Hermes-DVS, HBSS en SVV tegen oud-internationals.

De namen van de spelers die in actie komen in deze voetbalwedstrijd kun je lezen in het artikel onder deze link

"De opening van Sportpark Harga is weer een stap in de gebiedsontwikkeling van Schiedam in Beweging. Hiermee tilt de gemeente sport naar een hoger plan en komt er ruimte voor een meer gevarieerd woningaanbod in de stad. Het Sportpark Harga omvat onder meer twee duurzame sportaccommodaties, een beweeg- en gezondheidscentrum, kinderopvang voor 0 t/m 12 jaar, een cateringbedrijf, vijf kunstgrasvelden, drie grasvelden, vier indoor-squashbanen, waaronder een virtuele squashbaan", zo schrijft de gemeente over het nieuwe complex waar Hermes-DVS, SVV en HBSS hun nieuwe thuis hebben. 
 
Tussen 11.30 tot 17.00 uur vinden verschillende activiteiten ter gelegenheid van de opening op het sportcomplex plaats, voor zowel kinderen als volwassenen. Er worden demonstraties en clinics georganiseerd. Ook is er een ontdekkingstocht voor de jeugd uitgezet over het complex.  Om 12.30 uur wordt het park officieel geopend door Fahid Minhas, de wethouder die onder meer sport in zijn portefeuille heeft, in samenwerking met de gebruikers van het complex.

Het openingsprogramma:
11.30 - 12.15 uur Jeugdtoernooi HBSS, SVV, Hermes-DVS
12.15 - 12.30 uur Optreden Rijnmondband
12.30 - 13.00 uur Officiële opening (bij accommodatie HBSS/SVV)
13.00 - 17.00 uur Jeugdtoernooi rugby, demo squash, wedstrijden squash, fitness, ontdekkingstocht voor de jeugd en dj 
14.00 - 16.00 uur Voetbalwedstrijd oud-spelers van het Nederlands voetbalelftal tegen een selectie van spelers van SVV, HBSS en Hermes-DVS
17.00 uur Afsluiting

Los van dit openingsprogramma speelt het eerste cricketelftal van Hermes-DVS vanaf 11.00 uur de thuiswedstrijd tegen Punjab uit Rotterdam.

Het Sportpark Harga (adres is Trimpad 14) is op 1 juni het beste per voet of per fiets te bereiken. Kom je met de auto,  dan kun je gratis parkeren in de vakken bij Sporthal Margriet (Nieuwe Damlaan 5) en Sporthal Groenoord (Groenoordstraat 1). Vanaf Sporthal Margriet rijden pendelbusjes van KomKids van en naar de ingang van het Sportpark Harga. Het sportpark is op 1 juni alleen toegankelijk voor automobilisten met een parkeerkaart.

Hier kun je een reportage zien die Jan Willem de Boer van JW TV maakte.

Foto boven: jeugdleden bijeen van SVV, HBSS, Hermes DVS die op het multifunctionele Sportpark Harga spelen

Foto (tweede onder): de wedstrijd tegen de oud-spelers van het Nederlands elftal wordt gespeeld op het veld dat parallel ligt aan de kantine van SVV, dat is dus niet het veld waar SVV (zo) zijn thuiswedstrijden speelt, op de foto de wedstrijd tegen Hillegersberg (foto door Louise Melchers)

Derde foto onder: het organisatie comité van de drie verenigingen

Vierde foto onder: de voorbereidingen vorderen

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

1 commentaar(en) op artikel "Sportpark Harga gaat feestelijk open"

Om 14.30 uur speelt het 1e elftal van HBSS zijn 1e wedstrijd voor de nacompetitie tegen ESDO.

Door: franny Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: