De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Voorzitter en bestuur stappen op bij Kethel Spaland

Sportpark op A4 niet zonder mankementen

Sportpark op A4 niet zonder mankementen

VOETBAL - "Na bijna 10 mooie jaren als voorzitter heeft Pim Koning besloten te stoppen als voorzitter. Daarnaast heeft secretaris Peter Kalkhoven aangegeven te stoppen", zo maakte het hoofdbestuur van voetbalvereniging vv Kethel Spaland woensdagavond bekend.

Pim Koning heeft gemeld in principe per direct te zullen stoppen, maar blijft wel betrokken bij de club en bij de overdracht naar een te zoeken opvolger. In de bestuursperiode van Pim kwam het nieuwe complex tot stand op het Sportpark Willem-Alexander. De technische staat van het complex heeft de nodige zorgen opgeleverd. Veiligheidstechnisch is het nu allemaal in orde en kunnen alle velden weer gebruikt worden, hetgeen niet wegneemt dat er zorgen blijven over de staat van het complex, zo geeft hij aan in een interview met Jan Willem de Boer. Voorbeelden van technische mankementen worden getoond in de videoreportage (zie verder aan het einde van dit artikel). 

Het hoofdbestuur meldt voorts over deze bestuurlijke aderlating: "Peter geeft aan vanwege drukke werkzaamheden en het afronden van een opleiding te stoppen. Wil je de functie van secretaris goed kunnen blijven uitvoeren moet je je daar volledig op kunnen focussen en dat kan hij nu niet waar maken.

Pim geeft aan dat het mooi is geweest. Na de fusie, de verhuizing naar het nieuwe complex Sportpark Willem-Alexander en de vele veranderingen die plaats hebben gevonden, en de vereniging heeft gebracht waar ze nu staat, heeft Pim besloten een punt achter zijn carrière als voorzitter te zetten. Dit besluit gaat niet in je kouwe kleren zitten, maar het enthousiasme en de gedrevenheid is niet meer zoals het was. De negativiteit waarmee een voorzitter, maar zeker ook de andere (jeugd) bestuursleden, momenteel worden benaderd op en rond het complex, doen de zin in het opnemen van een rol geen goed.

Dit heeft ook te maken met het feit dat het steeds moeilijker wordt, organisatorisch gezien, het hoofd te kunnen blijven bieden aan de groei die wij hebben doorgemaakt. Het wordt steeds moeilijker vrijwilligers te vinden en veel leden varen hun eigen koers en doen maar wat. Natuurlijk zijn wij op de goede weg met onze mooie vereniging en hebben wij ons als grootste voetbalvereniging van Schiedam op de kaart gezet.

Pim heeft aangegeven niet verloren te zijn voor de vereniging en zal zijn expertise in blijven brengen als ambassadeur van de club."

Hier kun je het interview zien door Jan Willem de Boer van JW TV met Pim Koning.

Foto boven: fragment uit video-reportage door Jan Willem de Boer

Tweede foto onder: Pim Koning (foto door Louise Melchers)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer Online een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker