De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

SVV zet Excelsior'20 simpel opzij

SVV zet Excelsior'20 simpel opzij

VOETBAL - De voetballers van SVV hadden zich een moeilijker middagje voorgesteld van het bezoek aan Excelsior'20. De thuisploeg liet zich slechts het eerste kwartier gelden. Daarna nam SVV langzamerhand het heft in handen en bijna met twee vingers in de neus werd naar een overduidelijke 0-3 overwinning uitgelopen. ,,Volgende week bij Meeuwenplaat de punten pakken,"' sprak een teleurgestelde Excelsior'20-coach Gökhan Cayir, ,,dat is hard nodig.''

door Ton de Leede

In de winterzon en met zo'n 400 vooral Schiedammers langs de kant kwam Excelsior'20 het beste uit de kleedkamer. SVV werd op eigen helft vastgezet en de beste mogelijkheid was voor Rens van Troost. De lange spits ging vogeltje vrij af op SVV-doelman Steven Lugtmeijer, maar kon te lang nadenken en koos de verkeerde optie. De bal kwam tegen de doelman aan en de verwachte voorsprong was van de baan. Eenmaal onder de druk uit gevoetbald bleek SVV net wat meer kwaliteit in huis te hebben. Zonder Dave Roozen (blessure), Mitchell Kalebogias (blessure) en de al snel uitgevallen Sergio van Hees bleken de zwartwitten net iets minder te bieden. Marco Clarijs speelde van achteruit, maar kwam te weinig aan aanvallende impulsen toe.

De 0-1 van de gasten viel in de 41e minuut. Een kopbal van Berkan Bayraktar was net iets te veel voor Aykut Nargün, 0-1. Een mokerslag voor de Thurledeploeg die de rest van het duel door dreunde. 

Scheidsrechter Kenneth van Dijk liet vooraf weten stomverbaasd te zijn over zijn aanstelling. Hij bleek vroeger voetballid geweest te zijn bij SVV en dacht niet ooit potjes van SVV te fluiten. Desalniettemin bewees hij zijn onpartijdigheid en blies hij naar behoren. Vijf minuten na de thee wees hij naar de stip en mocht SVV-goodold Ilya Tiren aanleggen. Penalty-killer Aykut Nargün bokste de bal uit de hoek. SVV bleef aandringen en kreeg zijn beloning middels een treffer van Wesley Schouten, 0-2. 

De gastheren zetten even aan en kregen rond de 70e minuut ook een buitenkansje vanaf de stip. Joeri Krznaric nam tot veler verbazing plaats achter de bal. Zo knullig als hij de elfmeter miste, met een hobbelend balletje naast het doel, was ongekend. Het slotoffensief kon nu achterwege blijven en SVV mocht de eindstand op 0-3 brengen, een intikker van Dick Tijdeman.

,,Kwalitatief hebben wij gewoon wat meer in huis,'' analyseerde Toon Wolters, de SVV-trainer die zijn ploeg naar de 3e plek in 2D zag stijgen, ,,al had Gökhan zijn elftal tactisch goed neergezet.'' 
,,SVV is wel eventjes een andere tegenstander dan XerxesDZB,'' bracht Gökhan Cayir in, ,,en dat viel veel spelers tegen.''

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: