De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Titelkansen Hermes-DVS over

Titelkansen Hermes-DVS over

CRICKET - De cricketers van Hermes-DVS hebben in de allesbeslissende ontmoeting met Punjab zich van hun slechtste kant laten zien. Eerst battend kwamen de Schiedammers tot het schamele totaal van 117 all out. Punjab trok aan bat gelijk ten aanval en passeerde het totaal na 10 overs, 118 voor 0.

door Ton de Leede

Punjab wil net zo graag als Hermes-DVS terug naar de Topklasse, echt zo snel mogelijk. Twee jaar Hoofdklasse wordt voor Hermes zo goed als zeker drie jaar. De Schiedammers speelden een wisselvallig seizoen waarbij vaak het dubbeltje net in de richting van de blauwhemden rolde. Punjab zette wat robuustere resultaten neer en won enige weken terug opvallend makkelijk in de T20-competitie van de andere titelpretendent.

Vandaag stond in Rotterdam Zuid de topper tussen Punjab (1e) en Hermes (2e op de ranglijst) op het programma. Alles was professioneel, op en rond het veld, en iedere aanwezige was doordrongen van het belang van deze kraker. Wat ook de reden was, de blauwhemden werden tot slachtoffer gereduceerd. Het eerste wicket - dat van Luca Borani - viel op 59/1/18. Daarna stortte de battingsite van Hermes compleet in en kwam er geen enkele Schiedammer echt los. Dat resulteerde in een eindtotaal van 117 all out na 49 overs, eerlijk gezegd een dramatisch aantal.

Stephan Myburgh, nog oudspeler van Hermes ook, had toevallig zijn dag en kwam tot 97 runs in 32 ballen, een ongelooflijke prestatie. Na net 10 (!) overs hadden de cricketers van Rotterdam-Zuid de punten binnen. Alleen als er nog wonderen gebeuren loopt Punjab promotie naar de Topklasse mis. En Hermes-DVS moet volgend seizoen met hernieuwde krachten de strijd ingaan.

Foto: Nick Statham aan bat in de competitiethuiswedstrijd die 1 juni jl. tegen Punjab op het nippertje gewonnen werd (foto door Louise Melchers)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: