De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Trainers Jaco Verhoev, Marco van der Lely en Marvin Janssen

Toestroom spelers Excelsior'20 zaterdag

Toestroom spelers Excelsior'20 zaterdag

VOETBAL - Excelsior'20 gaat ook op zaterdag prestatief voetballen. "Het nieuw te vormen zaterdag-team krijgt vorm. De trainers Jaco Verhoev (hoofdtrainer), Marco van der Lely en Marvin Janssen zijn druk bezig met de TC-leden Edgar van der Roer, Hans Zuijderwijk en Dave van der Linde om een volwaardige selectie neer te zetten", zo meldt Remco Zuijdam, die de PR doet voor Excelsior'20. 

"De eerste resultaten zijn veelbelovend. Een van de doelstellingen om een (prestatieve) zaterdagtak te openen is om (voormalig) jeugdspelers de mogelijkheid te geven om op zaterdag te blijven voetballen", zo licht Remco Zuijdam toe.

De eerste Excelsior'20-speler die het hogerop wil proberen op de zaterdag is Sven Zoetmulder. Sven speelde dit seizoen in zaterdag 2 in een vriendenteam. "Deze 20-jarige middenvelder heeft al zijn hele leven bij ons gespeeld en gaat deze nieuwe uitdaging aan", zegt Remco Zuijdam.

Een andere bekende Excelsior'20-naam is Zuidgeest. De 20-jarige Roy Zuidgeest weet de weg al. Hij stapt over van PPSC na al eerder bij Kethel Spaland (VVKS) gespeeld te hebben. Tot en met de D-jeugd heeft hij al bij Excelsior'20 in de verdediging gespeeld. Mike Mookhoek heeft ook al eerder in de A-jeugd bij Excelsior'20 gespeeld. Hij stapt als 19-jarige middenvelder over van Zwaluwen O19-1. De 19-jarige Joey Korver maakt de overstap van VVKS (zo). Zijn voorkeur gaat uit naar de nummer 6 of 8 positie.

Jeremy Verhoev komt ook weer terug op bekend terrein. Tot en met de D-jeugd voetbalde de nu 19-jarige kilometervreter op het middenveld bij Excelsior'20. Uitstapjes naar PPSC en VVKS brachten hem bij Abbenbroek. Hij volgt nu zijn vader weer terug naar Excelsior'20.

"Deze jonge knapen, die elkaar allemaal kennen en vaak al eerder met elkaar hebben gevoetbald, hebben natuurlijk ervaring nodig om tot een mooie prestatie te komen. Assistenttrainer Marvin Janssen heeft een enorm (voetbal)netwerk in Schiedam en omgeving en heeft een aantal ervaren spelers bereid gevonden om o.a. met hem te gaan werken", aldus Remco Zuijdam. Zo komt Bruno Lima, een 28-jarige scorende middenvelder. Lima komt van SVV (za). Hij heeft onder meer bij HBSS en SVDPW gespeeld. De 23-jarige Thiago Lima komt zijn broer vergezellen. Deze spits heeft ook bij SVV (za) en HBSS gespeeld. Chuwenthly (Chu) de Jesus (28) is de verdediger die de boel achterin dicht moet houden. Hij heeft ook gespeeld bij SVV (za) en HBSS. Jaco Verhoev heeft hem nog laten debuteren bij CWO als A-junior. Zij kennen elkaar dus al. Jeffrey Rorijs is de 27-jarige linkermiddenvelder die ook aansluit. Zijn vorige clubs zijn Feyenoord en SVV.

Boris Lassooij (22) heeft als verdedigende middenvelder jaren in de jeugd van DSO gespeeld en als laatste bij FC Zoetermeer. Samen met aanvaller Gilson Mendes Varela (34) heeft hij al een aantal jaar niet gevoetbald. Gilson heeft jaren geleden een kuitbeenbreuk gehad in de tijd dat hij bij HBSS voetbalde. Ook bij SVV heeft hij gespeeld. "Door het enthousiaste verhaal van andere spelers, de trainers en de TC hebben zij besloten hun kicksen weer uit de wilgen te halen", merkt Remco Zuijdam op.  "Deze mix van jong enthousiasme en ervaring moet zorgen voor een basis waarmee verder gewerkt gaat worden. De komende dagen en weken zullen we nog met nieuwe aanwinsten komen."  

Vanochtend werd er nog een versterking van de selectie bekend: "Ruwendly Jones heeft te kennen gegeven aan de trainers Jaco, Marco en Marvin de overstap te willen maken van het Sportpark Willem-Alexander naar Thurlede. De 26-jarige veelzijdige speler, die zowel op het middenveld als als back kan spelen, heeft laten weten dat hij mee wil werken aan de opbouw van onze nieuwe zaterdagafdeling. Na 12 jaar VVKS (za), met als hoogtepunt het kampioenschap in 2015 in de 3de klasse, is hij toe aan een nieuwe uitdaging."

Hier lees je ons eerdere artikel van vandaag: Sparta Rotterdam opleidingspartner van Excelsior'20 

Foto: Marvin Janssen in zijn HBSS-tijd; Marvin brengt een enorm netwerk in de Schiedamse voetbalwereld met zich mee

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker