De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Toon blijft met HBSS in 3e klasse

Toon blijft met HBSS in 3e klasse

VOETBAL - Met gebalde vuist liep HBSS-trainer Toon Wolters het veld in na het bevrijdende eindsignaal. Voor de poorten van de hel hadden zijn pupillen een 1-0 overwinning op TOGB weggehaald.  TOGB steeg dus niet naar de 3e klasse; HBSS verrichtte een kunststukje en bleef in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal. ,,Veel mensen, ik zal geen club noemen, hadden mij graag zien degraderen. Met HBSS hebben we iets geweldigs gepresteerd, iets om trots op te zijn.''

door Ton de Leede

HBSS ging de winterstop van deze competitie in met welgeteld 2 punten. De oranjehemden leken ten dode opgeschreven. De achterstand op de concurrenten was groot en het spel matig. Bij de hervatting van het voetbalseizoen leek er een knop omgedraaid en de oranjehemden speelden met lef en het vertrouwen steeg naarmate de punten werden binnengeharkt. Toon Wolters, de kleine generaal van Harga, wist zijn team steeds op te peppen en bleef bewust geloven in een goed einde. Het geluk was veelal aan de Schiedamse zijde in het vervolg en het behalen van de nacompetitie was eigenlijk het hoogst haalbare. 

De nacompetitie is bepaald geen sinecure, maar Toon Wolters bleef beweren dat hij als trainer nog nooit gedegradeerd was en dat dat nu ook niet zou gebeuren. Een stoere bewering die door veel voetbalvolgers niet serieus werd genomen. Na SVV zou hij ook met HBSS ten onder gaan. Voor Toon, een straatvechter en iemand die nooit opgeeft, uiteraard een uitdaging die hij vol vertrouwen, en de nodige bluf, aanging.

De nacompetitie startte met GSC Esdo. Een 3-0 voorsprong bij rust werd door de tegenstander geëgaliseerd, waarna de 3-3 werd weggepoetst tot 4-3. In de 2e ronde was Vredenburch te gast in Schiedam. Opvallend gemakkelijk bleven de Schiedammers met 2-0 de baas. De finalepartij was op het veld van Leonidas, waar Toon Wolters heel graag wilde spelen met de toeschouwers, zo'n 300, lekker dicht op het veld. TOGB zaterdag had het liefst bij VOC gespeeld maar moest zich conformeren aan de keuze van de KNVB en eigenlijk die van de Schiedamse oefenmeester.

Zoals vaker in beslissingswedstrijden was het spel van zowel HBSS als TOGB niet hoogstaand. De spanning daarentegen vergoedde een hoop. Houdt Braaf Stand Schiedam had net iets meer in huis. Vierdeklasser TOGB had weliswaar het nodige voetbal in huis, maar moest het afleggen tegen de onmiskenbare strijdlust bij HBSS. De pas 25-jarige scheidsrechter Martin de Witte, in opleiding voor kinderarts, blies een prima partij en had vooraf aangegeven geen ruwe taal te tolereren, ook niet onderling. 

In de tweede helft, na ruim een kwartier spelen, liet een HBSS-verdediger zich verbaal gaan tegen een ploeggenoot. De arbiter kende geen pardon en Danny Fellinger kon onder het nodige misbaar naar de kleedkamer. HBSS moest verder met 10 man, bijna een half uur. Spits Junior Albertus werd door zijn trainer een linie naar achteren geposteerd en Rachid Bouali kreeg een specifieke spitsopdracht. HBSS liet zich niet ondersneeuwen en kwam met een gelukje op 1-0. In de 83e minuut eindigde een corner van Naigy Klepke via de knie van Freek Borsboom in het TOGB-doel. Keeper Elko Windmeijer was te druk met een opponent om adequaat te reageren. Meteen was het spel serieus op de wagen. Er kwam meer ruimte op het veld en beide ploegen kwamen voor het vijandelijke doel. 

De 88e minuut zal TOGB-aanvaller Joey Lems nog lang herinneren. Hij werd vastgepakt door Junior Albertus en kreeg een pingel. De gevloerde nummer 10 nam zelf de kalktrap. Een slachtoffer moet dat nooit doen, want... Joey Lems knalde de bal snoeihard op de binnenkant van de paal. Wat TOGB vervolgens ook probeerde de tien Schiedammers gaven geen krimp. Na het eindsignaal was de vreugde en opluchting ongekend. 

,,Ik heb er altijd in geloofd,'' aldus de stralende Toon Wolters, ,,en dat heeft zich uitbetaald. Ik doe niet aan degraderen.''

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​​

4 commentaar(en) op artikel "Toon blijft met HBSS in 3e klasse"

Een knappe prestatie van Toon Wolters en zijn team om na de winterstop zo terug te komen. Je moet het toch maar waarmaken. Succes in het nieuwe seizoen.

Door: Robert Schaeffer. Op:

Is niet degraderen een prestatie? Dhr Wolters mag blij zijn dat HBSS hem wil houden ......

... (een deel van de reactie is door redactie verwijderd)

Door: & dochters Op:

Een trainer die bij 2 clubs werkt?

Als club moet je dat al niet willen

Door: Ton Op:

Jammer geen Toontje lager

Door: Dijkje Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: