De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

"Het is niet werkbaar en het is onverantwoord"

Tot einde seizoen géén voetbal bij SVV

Tot einde seizoen géén voetbal bij SVV

VOETBAL - Kinderen tot en met 18 jaar mogen sinds gisteren weer sporten bij hun club. Voor de groep van 13 tot en met 18 jaar geldt nog steeds dat anderhalve meter afstand gehouden dient te worden. SVV heeft besloten het voetballen onder de vastgestelde voorwaarden geen doorgang te laten vinden. "Het is niet werkbaar en het is onverantwoord", zo licht voorzitter Pim Koning toe. "SVV wil geen onnodige risico's nemen. Tot het einde van het seizoen zullen er geen voetbalactiviteiten plaatsvinden op het complex van SVV", zo schept het SVV-bestuur duidelijkheid.

De brief van het bestuur aan de leden kun je hieronder in zijn geheel lezen.

"Zoals jullie allemaal hebben kunnen horen tijdens de persconferentie van dinsdag 21 april jl. is dat vanaf 29 april de jeugd tot en met 18 jaar weer samen mogen gaan sporten in de buitenlucht met inachtneming van de hygiëne maatregelen van het RIVM, die strikt moeten worden gevolgd.

Natuurlijk zijn wij er met zijn allen zeer blij mee dat er weer gesport mag worden zeker voor de jeugd. Het besluit dat er ligt houdt in dat de jeugd tot en met 12 jaar weer vrij mag trainen en bewegen en voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij zich tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden. Alleen trainingen zijn toegestaan uitsluitend onder begeleiding en (oefen)wedstrijden en toernooien zijn verboden. Daarnaast zullen de kantine, kleedkamers, sanitaire voorzieningen gesloten moeten blijven en mogen ouders niet op het complex.

Na overleg met diverse partijen binnen de vereniging heeft het bestuur gisteravond, na ampel overleg het besluit genomen, dat wij voetballen onder de vastgestelde voorwaarden, helaas geen doorgang kunnen laten vinden. Sv SVV heeft veiligheid, beheersbaarheid, betrokkenheid naar ouders toe en zorg voor hygiëne hoog in het vaandel staan. Echter met de door het RIVM gestelde, strikt na te volgen voorwaarden, wil sv SVV geen onnodige risico’s nemen en zullen er dus tot het eind van het seizoen geen voetbalactiviteiten meer plaats vinden op ons complex.

Wij begrijpen dat dit impact heeft op onze leden maar wij vertrouwen er op dat de genomen keuze begripvol wordt ontvangen.

Dit alles neemt niet weg dat wij met verantwoordelijke vrijwilligers, achter de schermen, hard aan het werk zijn om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen en in de tussentijd zullen wij de leden via de geëigende kanalen op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Wij bevinden ons in een bizarre situatie maar voor sv SVV geldt safety first en met zijn allen gaan wij VOOR SVV. Wij wensen u veel gezondheid en wij hopen jullie weer gauw te zien op ons mooie complex.

Met sportieve groet,

Namens bestuur sv SVV

Voorzitter Pim Koning"

Foto: Pim Koning

1 commentaar(en) op artikel "Tot einde seizoen géén voetbal bij SVV"

Een uitstekend besluit,het is een veel te onzekere situatie,het is jammer maar gezondheid boven alles.ik hoop dat we in een niet al te lange toekomst weer kunnen gaan genieten van een van de mooiste spelletjes het voetbal,ik wens het bestuur veel wijsheid en plezier toe,

Door: Laurens Van den Hamer Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker