De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Onder nieuwe hoofdtrainer Mario Bernard

Tweede helft nekt Nexus tegen ADO

Tweede helft nekt Nexus tegen ADO

KORFBAL - Na een voorbereiding van 3,5 week onder de nieuwe Belgische hoofdtrainer Mario Bernard, waarin de selectie zich voor het seizoen 2020-2021 heeft gevormd, startte het vlaggenschip van Nexus de competitie met de uitwedstrijd bij het bekende ADO. De ploegen speelden afgelopen seizoen ook tegen elkaar en ADO stond in die gestaakte competitie bovenaan. Het was dus direct een goede graadmeter voor Nexus om te zien waar de ploeg nu staat.

Nexus begon goed aan de wedstrijd en pakte de eerste voorsprong in de wedstrijd. De speelwijze waarop Bernard zijn ploeg graag ziet spelen, liep goed en ADO had ook zichtbaar moeite met de verdedigende druk die Nexus gaf. De Schiedammers behielden zo hun voorsprong in de eerste helft, maar ADO bleef wel mee scoren en liet Nexus niet weglopen. Zo kwam de ruststand op 6-8 in het voordeel van de Schiedammers.

In de tweede helft kwam er zand in de Schiedamse aanvalsmotor. De scherpte in de afronding was verdwenen en het vertrouwen zakte daardoor ook langzaam weg. Verdedigend hield de ploeg ADO wel nog steeds goed onder druk, maar doordat er uiteindelijk in de hele tweede helft slechts één schamel doelpunt werd gescoord door de Schiedammers, was het voor ADO niet moeilijk om de score gelijk te trekken en uiteindelijk een voorsprong te pakken. Zo eindigde deze wedstrijd in een voor Nexus teleurstellende 13-9 eindstand.

Volgende week wacht op sportpark Thurlede Schiedam de eerste thuiswedstrijd om 16.00 uur tegen NIO uit Rotterdam-Schiebroek. Zaak om dan 2x30 minuten goed voor de dag te komen en daarmee de punten in Schiedam te houden.

Foto: de nieuwbakken Nexus-hoofdtrainer Mario Bernard

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker