De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Uyar wint brons op NK judo

Uyar wint brons op NK judo

JUDO - Süheyl Uyar, judoka van Sportinstituut Schiedam, heeft brons gewonnen op het NK judo -21 jaar te Almere in de klasse -66 kg. Deze gewichtsklasse was erg sterk bezet met 32 deelnemers.

Van de 32 deelnemers in deze klasse konden er een stuk of vijf tot titelkandidaat en zeker tien tot medaillekandidaat worden gerekend. Süheyl begon uitstekend met drie ippon-overwinningen. In de halve finale verloor hij met waza-ari en dat was een teleurstelling. In de partij om het brons herstelde hij zich knap met een ippon-overwinning op één van de andere favorieten. Voor Süheyl (geheel rechts op de foto) is het al zijn achtste NK-medaille.

Er kwamen nog drie judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie op het NK. Ruby Banen deed het erg goed bij de dames -70 kg. Ruby won haar eerste partij, verloor de tweede en bereikte vervolgens met twee knappe overwinningen de partij om het brons. Helaas verloor ze deze, waardoor ze net naast het podium eindigde. Ook Danny Gommel (-66 kg), eerstejaars -21 en Mads-Emil Olsen (-60 kg), eerstejaars -18 (!) stonden goed te judoën. Beiden wisten één wedstrijd te winnen.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: