De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Van Persie weet de weg naar Schiedam

Van Persie weet de weg naar Schiedam

PADEL - Van oud-voetballer Robin van Persie is bekend dat hij ook gevoel heeft voor andere sporten, zoals darten. De laatste tijd is hij ook steeds meer op padel-banen te vinden. Inmiddels ontdekte hij ook het nieuwste padel-centrum van ons land: in Schiedam Noord.

door Jan Schrijver

Op de foto zie je hem tweede van links met geheel links padel-trainer en mede-eigenaar van RacketSportSchiedam Hans Melaard (voorheen heette dit Tenniscentrum Kethelhaghe), geheel rechts de nummer één van Nederland in padel Uriël Maarsen, die door RacketSportSchiedam als padel-trainer is aangetrokken. Tweede van rechts zie je Vinchenzo Giacaro Tahapary, die in 2017 derde werd in The voice of Holland.

Padel kun je omschrijven als een tussenvorm van tennis en squash. Deze groeiende racketsport valt onder de KNLTB, de nationale tennisbond. Van de twee tennishallen met elk drie tennisbanen die Kethelhaghe bood, is er door de nieuwe eigenaren van het sportcentrum Hans Melaard en Jeroen de Krom, één opgeofferd. Daarin zijn in plaats van drie tennisbanen nu zes padelbanen gebouwd, waarvan vier gewone banen, één wedstrijdbaan voor het allerhoogste niveau en één baan die door toepassing van verschillende kleurvakken extra geschikt is voor padel-les. Ook is het de bedoeling dat er op termijn buiten verscheidene padelbanen komen. 

Gisteravond bij ons bezoek aan het sportcentrum waren alle banen bezet, dat wil zeggen dat er in de tennishal 12 tennissers aan het spelen waren en in de padelhal 24 padelspelers. Dat geeft een mooi dynamisch beeld van sporters te zien, wat in schril contrast is met de situatie in de kantine. De stoelen staan omgekeerd op de tafels, er zijn roodwitte afscheidingslinten en op de vloer staan looproutes. Het personeel aan de bar neemt de telefoon op, maar mag weinig anders. Er mag geen drankje of bitterbal verkocht worden. Hans Melaard: "Ik begrijp uiteraard de coronamaatregelen die er door de regering en door de veiligheidsregio genomen worden en ik zie de noodzaak ervan in. We hebben de maatregelen optimaal uitgevoerd in ons centrum. Voor ons komt het - net na de overname van het centrum - wel heel slecht uit, dat we de baromzet moeten missen en dat we - na de verbouwing hierbinnen die het gebouw veel sfeervoller heeft gemaakt - niet de gezelligheid kunnen bieden die ook heel belangrijk is voor de sporters. Het is voor ons echter moeilijk te begrijpen dat we wél een volledige horecavergunning hebben, maar toch gelijkgesteld worden met een sportkantine en dus niets maar dan ook niets mogen serveren aan drank of eten." 

Los van de gemiste baromzet, gaat het goed met het nieuwe sportcentrum en vele gebruikers, zo benadrukt Hans Melaard. Zo is de tenniscompetitie van tennisclub TSN op de buitenbanen in volle gang en meldt badmintonclub TSF aanwas in het aantal jeugdleden. Badminton, tennis en padel blijven binnen mogelijk mede dankzij de coronamaatregelen in de hal, co2 meters, extra ventilatie door een mobiele ventilator. Voor extra ventilatie staan de buitendeuren in de hallen open, met netten voor de buitendeuren zodat de ballen binnenblijven. In het centrum is de KNLTB van start gegaan met zijn opleiding van tennisleraren. Dat brengt met zich mee dat tennisleden van het park de mogelijkheid hebben om tegen lage kosten tennisles te krijgen van de in opleiding zijnde tennisleraren. 

Lees over tennis en padel ook:
NK Padel bij RacketSportSchiedam ()
Racketcentrum trekt 'achterpark' erbij ()
Just Palm (63) wordt steeds fanatieker ()
'Racketsport tot in lengte van jaren' ()
2 sportleraren nemen Kethelhaghe over ()

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker