De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

SVV-hoofdveld krijgt nieuwe kunstgrasmat

Vanavond start Harga-toernooi

Vanavond start Harga-toernooi

VOETBAL - Vanavond dinsdag 18 augustus aanvang 19.30 worden op sportpark Harga de eerste wedstrijden in het door SVV georganiseerde Hargapark-toernooi gehouden.

door Jan Schrijver

Om halfacht neemt SVV (zaterdag) het op tegen buurman HBSS. Tegelijkertijd speelt SVV (zondag) tegen overbuurman Hermes-DVS. De wedstrijden worden gespeeld op het hoofdveld en op het tweede veld van de roodgroenen. 

Zaterdag aanstaande 22 augustus worden de finales gespeeld. De verliezers van vanavond nemen het zaterdag om 12.00 uur tegen elkaar op. De winnaars van vanavond treden zaterdagmiddag om 14.00 uur tegen elkaar in het strijdperk.

"Ons idee voor dit toernooi werd door de andere verenigingen bijzonder plezierig en met enthousiasme ontvangen. We hebben afgesproken het jaarlijks bij toerbeurt te zullen organiseren", zegt SVV-voorzitter Pim Koning. De wedstrijden worden in deze eerste jaargang zoals hierboven gezegd gespeeld op het hoofdveld en tweede veld van SVV. In een volgende editie zal dat zijn op de velden van de club die dan aan de beurt is.

De kwaliteit van het kunstgras hoofdveld van SVV laat overigens te wensen over, zo houden wij Koning voor. "Dat is inderdaad zo", beaamt de voorzitter, "als je langs de kant staat te kijken, lijkt het er best aardig uit te zien. Maar om erop te spelen, is het verre van ideaal, horen we steeds weer van technische staf en spelers. Daarvan is inmiddels ook de stichting van het sportpark Harga en de gemeente wel doordrongen, begreep ik. De intentie bestaat om zowel de onderlaag als de bovenlaag te gaan vervangen. Dat zou omstreeks mei 2021 kunnen gaan gebeuren. We moeten even geduld hebben dus, maar de vooruitzichten op een uitstekende kunstgrasmat, daar zijn we heel erg blij mee."

Minder blij is Pim Koning met de bereikbaarheid van de eerste etage van het gebouw, waar zich de kantine bevindt. "Er zijn twee trappen aan de zijkant, en een trap aan de lange zijde. De twee trappen aan de zijkant hebben geen trapleuning. Hoe is het mogelijk, dat je twee trappen aanlegt, maar bezuinigt door de leuningen weg te laten? Dat is wat je noemt verkeerde zuinigheid. Als er iemand vanaf valt, kan diegene ernstig letsel oplopen. Dat willen we absoluut niet op ons geweten hebben, los nog van de schadeclaims die dat kan opleveren en de juridische sores over aansprakelijkheidsstellingen. Tel erbij op dat een club met een rijk en lang verleden, ook nogal wat oudere leden en supporters kent, dan begrijp je al helemaal dat dergelijke stijle trappen zonder leuningen echt niet kunnen", zo is Pim Koning fel. 

Aan de lange zijde van het gebouw is ook een trap. Die heeft een leuning. "Maar die leuning heeft wel een onderbreking, dat is ook niet ideaal", aldus Koning. Gelukkig is er voor degenen die slecht ter been zijn wel een lift in het gebouw. "Maar je weet hoe het gaat, als het druk is tijdens een wedstrijd en de toeschouwers willen bijvoorbeeld tijdens de pauze even naar de bar om een drankje te halen, dan worden alle wegen naar boven gebruikt. En het zijn echt niet alleen mensen die slecht ter been zijn, die van een trap kunnen vallen. Een val kan jong en oud overkomen, en algemeen bekend is dat vallen in onze samenleving een belangrijke oorzaak van letselschade is. We hebben daarom bij de sportparkstichting en de gemeente de harde eis gesteld, dat dit vóór de aanvang van de competitie goed geregeld moet zijn." 

SVV komt dit jaar uit met vier seniorenteams op de zaterdag, waaronder een G-team. Op de zondag spelen zes seniorenteams competitie. Bovendien telt SVV tegen de driehonderd jeugdleden. 

Foto: het is de intentie dat dit kunstgrasveld - het hoofdveld van SVV - mei 2021 vernieuwd zal worden; op de foto zie je links een trap zonder leuning, rechts een trap aan de lange zijde met leuning (maar met onderbreking hierin); op de andere foto zie je een close up van de trap aan de zijkant zonder leuning (foto's door Jan Schrijver)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker