De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Plannen voor verkoop van Kethelhaghe aan Optisport

Verkoop hal; protest 212 tennissers

Verkoop hal; protest 212 tennissers

TENNIS - 212 tennissers, veelal senioren, hebben de gemeenteraad een brief gestuurd waarin zij hun bezorgdheid uiten over de mogelijke verkoop van de Kethelhaghe tennishal aan de exploitant van sportcomplexen Optisport. Die zou van Kethelhaghe een kinderspeelpaleis willen maken. 

Kethelhaghe is een tenniscomplex met acht buitenbanen en zes binnenbanen. Binnen wordt de hal ook gebruikt voor badminton. Kethelhaghe wordt beheerd door een stichting. Die wil  het complex verkopen aan Optisport. Tennissers kunnen klant worden van de stichting en een abonnement nemen om het zomer- en of winterseizoen buiten te tennissen (voor een meerprijs van circa 25 euro ben je ook lid van TSN). De binnenbanen kun je als tennisser huren. TSN heeft al overleg gehad over de consequenties van mogelijke verkoop. Hier lees je ons eerdere artikel: wordt tennishal kinderparadijs?

Nu hebben ook individuele gebruikers van de banen zich bezorgd geuit. Zij doen dat in een brief aan de gemeenteraad. Die kun je hieronder lezen. Briefschrijver Van Tiel meldt dat er 212 tennissers de brief hebben ondertekend, dat zijn er veel meer dus dan de 89 die door de gemeente aanvankelijk werden gemeld in de begeleidende tekst bij de brief aan de raad. Inmiddels is dit aangepast door de gemeente in 'ruim 200'. 

"Geachte raadsleden,
Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende.
Onlangs hebben wij, als parkleden van Stichting Tenniscentrum Schiedam Noord (Kethelhaghe), vernomen dat het stichtingsbestuur de tennishal wil verkopen. Dit bericht heeft ons zeer verontrust. Wij zijn veelal senioren, die nog veel plezier aan de tennissport beleven. In de wintermaanden zijn wij menig uurtje op de binnenbanen van Kethelhaghe te vinden. Wij maken ons ernstige zorgen over de toekomst. Het verdwijnen van de tennishal betekent voor velen van ons dat wij onze sport in de wintermaanden niet meer kunnen uitoefenen. Wij missen dan ons wekelijkse uitje en onze broodnodige beweging. En dit is meer dan tennissen alleen, het sociale contact dat we hier onderhouden is essentieel. De gemeente doet veel aan de bestrijding van eenzaamheid, dit zou één van de projecten kunnen zijn!

Ondanks dat wij begrijpen dat dit een overeenkomst zal zijn tussen twee private partijen, namelijk het stichtingsbestuur en Optisport, verzoeken wij u als gemeenteraad om een stokje te steken voor de verkoop van de tennishal. Een alternatief is er namelijk niet voor ons.

Wij vernemen graag uw reactie.
Met vriendelijke groet,
de parkleden van Kethelhaghe,
M.J. van Tiel"


 

2 commentaar(en) op artikel "Verkoop hal; protest 212 tennissers"

Schandalig om dit te verkopen.

Door: F.Etman Op:

Hierbij wil ik melden dat er geen 89 handtekeningen zijn toegevoegd bij deze brief, maar 212. Graag rectificatie.

Door: M.J. van Tiel Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker