De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

IJsbaan op Stadserf toch overdekt

Winter Village zaterdag officieel open

Winter Village zaterdag officieel open

SCHIEDAM - Van zaterdag 30 november tot en met zondag 12 januari kun je midden in het centrum van Schiedam - op het Stadserf - schaatsen op de overdekte ijsbaan van Winter Village. Er is ook een pop-uprestaurant. Maandag is men met de opbouw begonnen. Zaterdagmiddag om 13.00 uur vindt de feestelijke officiële opening plaats.

In eerste instantie was het de bedoeling dat er net als vorig jaar een onoverdekte ijsbaan op het Stadserf zou zijn. Bij nader inzien is besloten de ijsbaan toch te overkappen. In de vandaag door de gemeente afgegeven vergunning wordt overigens nog steeds gesproken van een onoverdekte ijsbaan. Wij deden navraag bij de gemeente. "In het publicatie-bericht van de verleende evenementenvergunning wordt inderdaad gesproken van een openlucht ijsbaan; dat is dus niet zoals het zou moeten zijn, maar in de tekst van de vergunning staat het wel correct", zo luidt de voor de liefhebbers van een overdekte ijsbaan geruststellende toelichting door een voorlichter van de gemeente. 

In Winter Village kun je op een overdekte tijsbaan van 520 m² schaatsen. In het pop-uprestaurant in winterse sfeer kun je terecht voor een kop warme chocolademelk, glühwein of een borrel. Ook zijn er winterse (bbq) gerechten? 

Entree ijsbaan: € 7,50 per persoon (bij extreme drukte geldt een maximale duur van 2 uur)
Schaatshuur: gratis

10 rittenkaart (incl. schaatshuur): € 67,50
Persoonsgebonden abonnement (incl. schaatshuur): € 75,00

Openingstijden 
maandag 12:00 - 21:00
dinsdag 12:00 - 21:00
woensdag 12:00 - 21:00
donderdag 12:00 - 21:00
vrijdag 12:00 - 21:00
zaterdag 12:00 - 21:00
zondag 12:00 - 21:00

Zie hier de reportage die Jan Willem de Boer van JW TV maandag 25-11 maakte van de opbouw.

Foto boven: de tent ter overkapping van ijsbaan is al geplaatst vandaag
Derde foto onder: de bar in het horeca-gedeelte
Eerste foto onder: zo was het vorig jaar

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het evenementen-nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: