De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Mogelijke verkoop hal Kethelhaghe

Wordt tennishal kinderparadijs?

Wordt tennishal kinderparadijs?

TENNIS/BADMINTON - De tennisvereniging TSN, die tennist op park Kethelhaghe in Schiedam Noord, heeft een extra ledenvergadering uitgeschreven over de mogelijke verkoop van de tennishal door de stichting die Kethelhaghe beheert. In de tennishal speelt ook badmintonvereniging TSF The Smashing Fellows.

Verschillende leden van TSN hadden geruchten gehoord over de mogelijke verkoop van de hal. Het bestuur heeft gesproken met het stichtingsbestuur van Stichting Tenniscentrum Schiedam-Noord. Het stichtingsbestuur heeft bevestigd dat men in de nabije toekomst de hal mogelijk wil afstoten en er zou reeds een potentiële koper zijn, die er een kinderspeelparadijs van zou willen maken. Vorig jaar werd het aantal buitenbanen op Kethelhaghe reeds teruggebracht, van 11 buitenbanen naar 8 buitenbanen. De 3 gravelbanen verdwenen, de 8 smashcourtbanen werden gehandhaafd. Bij een eventueel afstoten van de hal/kantine, zouden de buitenbanen wél blijven bestaan. In de beginjaren van de vereniging had TSN overigens een eigen kantine.

TSN houdt aanstaande donderdag 3 oktober in een nog niet vastgestelde plaats een extra ledenvergadering.

Om op de buitenbanen te mogen spelen, dien je een speelpas aan te vragen bij Stichting Tenniscentrum Schiedam-Noord. Voor het zomer- en winterseizoen samen kost dat in 2019 voor een volwassene 250 euro Jaarrond-tarief). Er zijn zowel mensen die zonder lid te worden van TSN op de buitenbanen van Kethelhaghe spelen, als mensen die wél lid worden van TSN. Lid worden van TSN kost slechts 25 euro extra boven genoemde 250 euro. Als lid van TSN krijg je een KNLTB-ledenpas, zodat je desgewenst aan open toernooien en of aan de KNLTB-competitie kunt meedoen.

In het winterseizoen, dat op 1 oktober begint, komen veel tennissers die zomers op één van de parken in Schiedam (en omgeving) spelen, naar Kethelhaghe om ook in het winterseizoen zonder last van regen, wind, sneeuw en vorst binnen te kunnen tennissen. De banen worden bijvoorbeeld gehuurd voor het gehele winterseizoen op een vast tijdstip dan wel als er banen beschikbaar zijn per uur. 

Op twitter reageert Marcel Houtkamp, wethouder in het vorige college voor D66, verbolgen over het plan. "Krankzinnig plan, waarmee de gemeente nooit akkoord mag gaan", waarbij hij de huidige wethouder Fahid Minhas (VVD) tagt, en vervolgt: "Indoortennis moet behouden blijven in Schiedam Noord." 

Foto: het TSN Open is in onze stad het toernooi met de hoogstgenoteerde spelers (foto door Jan Schrijver) 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: