De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Op Europese Spelen in Minsk

Zilver voor Nouchka Fontijn

Zilver voor Nouchka Fontijn

BOKSEN - Nouchka Fontijn is er zondag niet in geslaagd haar gouden medaille van de Europese Spelen van 4 jaar geleden te prolongeren. Zij verloor in Minsk met 1-4 van Lauren Price uit Wales.

Het was in deze finale meer 'hangen en klemmen' dan boksen. Voor veel opponenten van de Schiedamse lijkt dat de enige tactiek te zijn om Fontijn met succes te bestrijden. Er is dus werk aan de winkel voor Fontijn en haar partner en trainer Abdul Fkiri om hier een adequate tegentactiek voor te bedenken. In november had Nouchka Fontijn op het WK in India, ook al in zo'n hang/klem-partij, nog nipt van Lauren Price gewonnen. 

Nouchka Fontijn (31) plaatste zich vrijdag bij de Europese Spelen in Minsk voor de finale in de klasse tot 75 kilogram. Zij won met 3-2 van de Poolse Elisabeth Wojcik. Elisabeth Wojcik maakte het Fontijn, zoals de verdeelde uitslag ook laat zien, flink moeilijk. Ook Wojcik ontregelde haar opponente door alsmaar te hangen en af te klemmen. De referee trad daar weinig resoluut tegenop. 

Nouchka Fontijn had zich woensdagmiddag bij de Europese Spelen in Minsk geplaatst voor de halve finale in de klasse tot 75 kilogram. Zij won toen van de Turkse Surmeneli. Het was een felle partij tegen Surmeneli, waarin Fontijn het hoofd koel hield en goed bokste. Alle vijf de juryleden beloonden dat door de Schiedamse boksster als winnares te bestempelen waarmee het een afgetekende 5-0 overwinning werd. Dat was de tweede ronde. In de eerste ronde had zij een bye.

Foto boven: Nouchka in Minsk met haar zilveren medaille
Tweede foto onder: Ook Poetin, het staatshoofd van het buurland Rusland, liet zich in Wit-Rusland vandaag nog even zien bij het boksen, om een Rus in de finale te zien winnen
Foto's door Ruud Fontijn


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​​

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker