De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Fianchetto/HZPS pakt punt tegen koploper Spijkenisse

Zinderend tijdnoodduel

Zinderend tijdnoodduel

SCHAKEN - Het gecombineerde team van beide Schiedamse schaakverenigingen Fianchetto/HZPS ontving koploper Spijkenisse en vocht zich naar een gelijkspel: 4-4.

Koploper Spijkenisse wist tot nu toe alle voorgaande wedstrijden te winnen. Fianchetto/HZPS moest het doen met twee invalkrachten hetgeen teamleider Arjan Schouteren noopte tot een tactische opstelling.

Ben Riksen speelde aan bord 1 en kreeg te maken met een zeer sterke speler (± 400 ELO punten meer) Riksen bood lang weerstand maar de overmacht werd uiteindelijk te groot, 0-1.

Aan bord 6 nam Aad Juijn in de opening grote risico’s, kwam slechter te staan, maar slaagde er toch in om een succesvolle aanval op de vijandelijke koning te lanceren, 1-1.

Aan bord 5 kwam Daniël van Loenen niet lekker uit de opening en moest uiteindelijk een kwaliteit inleveren waarna zijn tegenstander het vakkundig uittikte, 1-2.

Aan bord 7 kwam Gert Greeuw een pion achter en dat werd hem uiteindelijk fataal, 1-3.

Invalkracht Kees van Toor speelde aan bord 8 een puike partij, won een stuk en stelde met vaste hand de winst veilig, 2-3.

Aan bord 2 kwam Fide-meester Michiel van Wissen in tijdnood. Met nog één minuut op de klok nam van Wissen geen risico en berustte hij in betere stelling toch maar in remise, 2½-3½.

Aan bord 3 zorgde invalkracht Guido Blankenstein (zie foto) voor een regelrechte sensatie. Blankenstein wist zijn veel hoger gerate tegenstander (± 350 ELO punten) een stuk afhandig te maken en voerde het toch nog lastige eindspel vlekkeloos naar winst, 3½-3½.

Het lot lag nu in handen van Fide-meester John van Baarle die aan bord 4 speelde. In een zinderend tijdnoodduel (met vele toeschouwers) werd de partij remise, 4-4. Een aansprekende prestatie van de Schiedammers die nu op een gedeelde vierde plaats staan.

Volgende wedstrijd is een uitwedstrijd (vrijdag 6 maart) tegen het Rotterdamse RSR Ivoren Toren 1.    

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker