De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

12.000 m2 binnenstad voor woningbouw

12.000 m2 binnenstad voor woningbouw

SCHIEDAM - Bouwbedrijf Van Wijnen meldt het Dirkzwager-terrein dat ligt op het schiereiland tussen de Schie en de Noordvest te hebben gekocht uit de failliete boedel van Dirkzwager. Het bedrijf wil er woningen gaan bouwen. 

"De komende jaren transformeren we het voormalige terrein van Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager tot een aantrekkelijke en gevarieerde buurt. Wonen, recreëren en creatief ondernemen gaan samen op een unieke historische plek dichtbij het centrum van Schiedam", zo meldt Van Wijnen. "Het gebied, gelegen tussen de Noordvest en de Schie, heeft een rijke moutwijn- en jenevergeschiedenis en is door zijn prachtige ligging al jaren beschermd stadsgezicht. De aanwezige monumenten krijgen een prominente plaats binnen het plan. Door oud en nieuw met elkaar te verbinden, blijft de historische sfeer behouden en ontstaat er een unieke buurt met een geheel eigen karakter. Wij hebben het circa 12.000 m2 grote terrein, in samenwerking met makelaar Koos Schreuder van Sinke Komejan, kunnen kopen van de curatoren van Dirkzwager, de heren Hermsen en Schraven, beiden werkzaam bij De Voort Advocaten | Mediators te Tilburg."

Kim Toussaint – projectontwikkelaar bij Van Wijnen – zegt: “Door deze ontwikkeling ontstaat een levendige buurt waar mensen fijn kunnen wonen, werken en recreëren. Het gebied heeft al zoveel kwaliteit en dat willen we verder versterken. Naast wonen staat het bestemmingsplan ook de functies ‘Horeca I’ en ‘Ontwerptechnische- en creatieve beroepen’ toe. De monumentale panden bieden mooie kansen voor creatieve (lokale) ondernemers. We zoeken daarom graag de samenwerking met hen op, ideeën zijn welkom. Zo kunnen niet alleen de inwoners profiteren van de kwaliteit van het gebied, maar wordt het écht een buurt van iedereen.”

Bron foto: Van Wijnen (fotograaf: Nuvastgoed)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: