De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ja/Nee-keet bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

40 coronapatiënten opgenomen

40 coronapatiënten opgenomen

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Er zijn nu veertig patiënten in het Franciscus Gasthuis & Vlietland opgenomen omdat zij zijn besmet met het coronavirus. Dat is een toename met drie coronapatiënten ten opzichte van de opgave van gisteren. Dat blijkt uit de om zes uur vanavond door het ziekenhuis verstuurde persverklaring. Je treft de gehele tekst van het bericht hieronder aan.

Persverklaring Franciscus Gasthuis & Vlietland: 
"Binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland zien wij dagelijks een toeloop van patiënten in verband met het coronavirus. Op dit moment zijn er 10 bewezen coronapatiënten op de IC en 30 bewezen Corona patiënten in isolatie. Daarnaast hebben we 1 verdenking op de IC en 6 verdenkingen in isolatie. 

Triagetenten SEH
Vanmiddag is om 12 uur de triagetent SEH bij Franciscus Vlietland in gebruik genomen. Voor de triagetenten komt een balie: de ja/nee keet. Patiënten melden zich daar. Na het beantwoorden van vragen volgens de casusdefinitie worden ze doorverwezen naar de triagetent of direct naar de SEH. De route naar de SEH Vlietland is aangepast. Via de slagbomen voor de brug komen bezoekers naar de ingang SEH; de uitgang is dan via de slagbomen bij de politie. Dit is aangegeven met gele borden. Via de gemeente is de bewegwijzering boven de wegen aangepast. 
Donderdagmiddag wordt er een mobiele CT scan neergezet in een van de triagetenten bij Franciscus Gasthuis. De verwachting is dat maandag de triagetenten bij SEH Gasthuis geopend kunnen worden. 

Geen bijeenkomsten tot 1 juni
Het kabinet heeft gisteren aangekondigd dat alle bijeenkomsten tot 1 juni (i.p.v. 6 april) worden verboden. Voor ons betekent dit dat alle patiëntbijeenkomsten (voorlichtingsbijeenkomsten) tot 1 juni afgezegd worden. 

Wij vragen iedereen mee te werken om de situatie binnen het ziekenhuis veilig te houden door zich te houden aan de opgestelde regels die bij de hoofdingang van het ziekenhuis worden gecommuniceerd. Geef de zorgmedewerkers en de artsen de ruimte om hun zo belangrijke werk goed te kunnen doen."

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het medische nieuws dat van belang is voor Schiedammers. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker