De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Oplevering 78 Woonplus-flats Alphons Ariënsstraat

Corrie Erkens woont er al 50 jaar

Corrie Erkens woont er al 50 jaar

SCHIEDAM - In het voorjaar van 2018 startte Woonplus samen met Heembouw met het grootschalig onderhoud aan drie flats aan de Alphons Ariënsstraat in Schiedam Nieuwland. De feestelijke oplevering van de woningen vond vanmiddag plaats. Tevreden bewoners hieven het glas op het feit dat ze nu over een luxere woning beschikken, zoals Corrie Erkens die sinds afgelopen oktober 50 jaar in haar flat woont. 

door Jan Schrijver

Corrie Erkens (midden op de foto) somt graag op hoe ze erop is vooruitgegaan: ze had géén centrale verwarming, nu wel. De hele flat heeft nu dubbel glas. Er is een nieuwe buitendeur geplaatst en een nieuwe balkondeur. Ze heeft een nieuwe keuken. Er is een intercom-installatie aangebracht. Het toilet en de badkamer zijn bijelkaar getrokken tot één ruimte. Dat was een keuze, want als bewoner was het ook mogelijk om beide sanitaire ruimten gescheiden te houden. "Kortom, ik heb een schitterende flat, voor een betaalbare huur", zegt Corrie, die tijdens de werkzaamheden aan haar flat slechts drie weken elders heeft gewoond. Er was keuze om zelf voor een oplossing te zorgen (dat heeft Corrie gedaan) of op kosten van Woonplus in het Novotel te verblijven. Ook zijn er bewoners geweest die ervoor kozen de gehele verbouwperiode in de eigen flat te blijven. 

Ook Remon Lansbergen (rechts) is er vergelijkbaar op vooruitgegaan, zegt hij. Hij noemt ook de verbeterde isolatie, eveneens van de kelderruimte. Hij woont inmiddels al 30 jaar in de flat. Ook toen hij er net woonde, hebben hij en zijn buren een renovatie meegemaakt. "Maar die was niet zo ingrijpend als deze", vult Corrie Erkens aan.  Deia Fernandus (links) woont nu 26 jaar in de flat. Zij had al centrale verwarming, maar de andere verbeteringen gelden ook voor haar woning. "En we hebben ook een nieuwe entree en de lift-installatie is vernieuwd", merkt zij op. 

De huren van de flats aan de Alphons Ariënsstraat liggen tussen de 450 en 600 euro per maand. "Dat is heel wat minder dan als je voor een flat met vergelijkbare oppervlakte een paar honderd meter richting centrum gaat, dan zit je al gauw op huren van boven de 800 euro per maand", zegt Woonplus-directeur Bob Venhuizen (op de tweede foto onder, links aan de statafel). Ïk ben heel tevreden met dit mooie project, waardoor we dus betaalbare huurwoningen bieden op een prima locatie bij voorzieningen en openbaar vervoer. Het doet me wel wat dat toen ik hier aankwam vanmiddag, cadeautjes kreeg van individuele huurders. Binnenkort wordt ook een vergelijkbaar project aan de Johan de Wittsingel in Nieuwland opgeleverd. De verbetering van de wijk Nieuwland is overigens een mix van voor een deel sloop/nieuwbouw en voor een ander deel van verbetering. Bedenk daarbij wel dat niet alle huizen in Nieuwland van Woonplus zijn, er zijn ook andere verhuurders met woningen als ook particuliere eigenaars."

De flats met in totaal 78 woningen zijn van binnen en van buiten aangepakt. De gebouwen kunnen weer tientallen jaren mee en de woningen zijn duurzamer en bieden meer comfort. "We hebben daarom de oplevering met de bewoners, bouwers en betrokken medewerkers van Heembouw en Woonplus gevierd", zo laat Woonplus weten. 

Ook Jan Willem de Boer van JW TV maakte een reportage, die zie je onder deze link.

Derde foto onder: de flats zoals ze er na de opknapbeurt aan de buitenkant uitzien

Vierde afbeelding onder: de situatie in juni 2018, Bron afbeelding: Google Maps, opnamedatum juni 2018

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het woningnieuws. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: