De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Alert voor rook door brand in Waalhaven

Alert voor rook door brand in Waalhaven

ROTTERDAM/SCHIEDAM - In de Waalhaven in Rotterdam is brand ontstaan op het schip Dimitris S. De brand leidt tot veel rookontwikkeling waar je in Rotterdam en mogelijk ook in Schiedam last van kunt ondervinden.

"Brand met veel rook vanaf schip in de Waalhaven Rotterdam. Als u last van de rook heeft: ga naar binnen, sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit. Nadere informatie en updates op alert.rijnmondveilig.nl", zo laat NL-Alert weten, met daarbij op de kaart het waarschijnlijke risicogebied rood gekleurd.

"Brand met rook vanaf schip in de Waalhaven Rotterdam. Als u last heeft van de rook, ga naar binnen, sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit", aldus Rijnmondveilig om 16.57 uur. Met om 17.25 de informatie-update: Aan boord van het schip zit metaalschroot dat in de brand staat. De luiken zijn momenteel gesloten om de rookoverlast te beperken en de brandweer onderzoekt de blusmogelijkheden.

De gemeente Schiedam heeft de volgende waarschuwing uit doen gaan: "Er is brand op een schip in de Waalhaven in Rotterdam. Een NL-Alert daarover is ook in een deel van Schiedam aangekomen. Door de zuidwestenwind is de kans klein dat de rook over Schiedam trekt. Toch last van de rook? Ga dan naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit."

Bron afbeelding: NL-Alert / Google

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker