De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

VvE Platform Schiedam doet oproep:

'Alle VvE's welkom om aan te haken'

'Alle VvE's welkom om aan te haken'

SCHIEDAM - Ondersteunen van verenigingen van eigenaren van appartementencomplexen, veelal afgekort tot VvE, is een van de diensten die het Servicepunt Woningverbetering Schiedam biedt. Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen donderdag waren twee bestuursleden van het sinds enkele jaren in Schiedam bestaande VvE Platform aanwezig.

door Jan Schrijver

Voorzitter van dit VvE Platform Ger Hunnersen (links op de foto) schat in dat er in Schiedam ongeveer 1900 VvE's zijn. Hiervan zijn er inmiddels circa 150 bij het VvE Platform aangesloten. "In november 2014 was ik op een door de gemeente aangeboden cursus voor VvE's over duurzaamheid. Er werd tijdens de cursus erg veel gesproken door de aanwezigen over de problemen die zij binnen hun VvE ondervonden", zegt Ger Hunneman. "Een cursus duurzaamheid was niet de aangewezen plek om het over geheel andere problemen te hebben, zo heb ik toen aangegeven. Maar het duidde er wel op dat er behoefte was aan overleg tussen VvE's." Ger Hunnersen (VvE De Nieuwe Harg) en de eveneens aanwezige Bob Beijer (VvE De Vaerten) vatten - hierin aangemoedigd door de gemeente - het plan op voor het starten van een platform voor VvE's. "Dat paste toen ook goed in een verbreding van de activiteiten van het Servicepunt Woningverbetering", zegt Hunnersen. Later is ook Walther van Houten (rechts op de foto) van de VvE Laan van Spieringshoek tot het bestuur toegetreden.

Nu ruim vijf jaar heeft het platform vorm en omvang gekregen en worden twee à drie keer per jaar informatie-avonden gegeven voor VvE's. Die avonden kunnen zich inmiddels verheugen in ruim honderd bezoekers. In de loop van februari/maart staat de volgende avond op het programma. Het programma dient nog te worden samengesteld, al is wel reeds bekend dat de onderwerpen 'laadpalen' en 'van het gas af' op de agenda staan.

Bestuursleden van het VvE Platform verzamelen ook landelijk input en spreken ook landelijk mee, bijvoorbeeld door aan te schuiven bij bijeenkomsten van de Branchevereniging VvE Beheerders (BVVB). Op de website van het VvE Platform wordt kennis ter beschikking gesteld aan de VvE's in Schiedam.

Ger Hunneman doet een oproep aan nog niet aangesloten VvE's om zich bij het platform aan te melden. "Samen weet je immers meer dan alleen", zegt Hunnersen. Er zijn nog heel wat aansluitingen te verwachten als je beziet dat er zo'n 1900 VvE's zijn in Schiedam. "Daar zitten ook heel veel kleine verenigingen onder, weten we. In het begin hebben we ons eerst gericht op de grotere VvE's. Maar ook de kleinere VvE's zijn meer dan welkom." Voor informatie kun je mailen naar info@vveplatformschiedam.nl  

 

1 commentaar(en) op artikel "'Alle VvE's welkom om aan te haken'"

Jan, helemaal blij mee, dankjewel.

Hartelijke groet, Ger Hunnersen

Door: G.W. Hunnersen (voorzitter) Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker