De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Alleen voor spaarders: Monopoly S'DAM

Alleen voor spaarders: Monopoly S'DAM

SCHIEDAM - Zo ziet Monopoly Schiedam eruit. We meldden gisteren dat vandaag de allereerste Schiedamse editie van het ruim tachtig jaar oude bordspel Monopoly gepresenteerd werd. Wethouder Marcel Bregman nam het eerste exemplaar van Monopoly Schiedam vanmiddag in ontvangst uit handen van de mascotte van het spel, Mr. Monopoly. Je kunt het spel op dit moment alleen bemachtigen door eerst te sparen bij AH de Wolf. Als na de spaaractie nog spellen over zijn, zijn deze voor iedereen te koop.

Het spel is volledig op maat gemaakt en heeft het karakter dat past bij Schiedam. Niet alleen de straten, stations en nutsbedrijven zijn vervangen, ook de vormgeving van het spel en de inhoud van de Kans- en Algemeen Fondskaarten afgestemd op Schiedam. De straten in het spel lopen van de in het spel goedkope Boerhavelaan in Schiedam Oost tot de in het spel dure Hagastraat in Schiedam Zuid. Ook een bedrijventerrein als Vijfsluizen heeft een plekje gekregen op het speelbord. De bekende Schiedamse molens zijn ook terug te vinden op het speelbord.

Het project is geïnitieerd door Richard van Breugelen en Olivia De Wolf van de Albert Heijn de Wolf in Schiedam en ontwikkeld in samenwerking met Identity Games. Het spel is vanaf maandag 4 november 2019 uitsluitend verkrijgbaar bij Albert Heijn de Wolf, Hagastraat 1 te Schiedam bij volmaken van de benodigde spaarkaarten voor een bedrag van 35 euro. Als er na 30 december aanstaande nog spellen overzijn, dan zijn deze ook te koop voor niet spaarders. Verkoopprijs zonder spaarkaarten is op enkele dubbeltjes na vijftig euro. 

De lancering van het spel maakt het nodige los op social media. Allereerst zijn er heel veel positieve reacties, van mensen die het spel willen spelen en of kopen. Ook worden er de nodige vraagtekens bij het ontwikkelde bordspel gezet. Hoe kan de Hagastraat in de Gorzen een dure straat zijn in het spel? Dat is een vraag van gemeenteraadslid Andreas Rose. Raadslid Maarten Reuderink merkt op nieuwsgierig te zijn wat de plek van de Hoogstraat is op het bordspel. "Als we dit college moeten geloven, toch zeker op de plek van de Kalverstraat." Rose antwoordt hierop: "Het centrum (Hoogstraat) is natuurlijk de pot in het midden. Logisch, daar verdwijnen ook alle belastingen via de kanskaartjes." Dit spel zou in de uitleen moeten komen, zodat alle Schiedammers ervan kunnen genieten, merkt Speelotheek Ikkie op. Jammer dat het spel alleen bij de AH in de Gorzen te koop is, merken veel mensen op. In Vlaardingen hebben ze een goedkopere oplossing bedacht: een stickerset om van een normaal Monopoly-bord een Vlaardingse versie te maken. 

N.B. dit is een update van ons artikel van 23 oktober 2019.

Bron foto: gemeente Schiedam

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het bedrijfs- en winkel-nieuws uit Schiedam. Alvast dank.​


 

6 commentaar(en) op artikel "Alleen voor spaarders: Monopoly S'DAM"

Erg leuk ...!!!!

Waar is dit monepoly spel Schiedam te koop en wat kost het

Door: Wilma Offerman Op:

waar is dit spel te koop?

Door: Mirjam Zwaan Op:

De goedkopere schiedamse sticker optie naar Vlaardings voorbeeld zou een veel betere / goedkopere oplossing zijn voor veel mensen. Fantastisch idee Vlaardingen!!!

Door: Marco van Vliet Op:

Ik zou heel graag ook zo.n spel kopen maar weet niet waar dat kan

Door: C Bult Op:

Wat gaaaf zeg zo'n spel wil iik ook

Door: B Dijck Op:

Is het spel nog te koop en wat is de prijs?

Door: Frank Tettelaar Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: