De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Op de vlucht met 210 km per uur

Auto bezaaid met 34.000 euro

Auto bezaaid met 34.000 euro

ROTTERDAM/SCHIEDAM/DELFT - Het was niet zonder reden dat de bestuurder van het voertuig het stopteken negeerde nadat de bestuurder en de andere inzittende de politieauto in hun binnenspiegel zagen, zo schrijft de politie. De auto lag bezaaid met ruim 34.000 euro aan briefgeld. De twee inzittenden zijn na een achtervolging van Rotterdam via Schiedam in Delft aangehouden.

Het begon aan de Reeweg in Rotterdam. Agenten hielden vrijdagavond een snelheidscontrole waarbij de lasergun bij een auto 163 km/u meette waar slechts 100 is toegestaan. De achtervolging werd ingezet. Via de A15 ging de snelheidsduivel de A4 op richting de Beneluxtunnel. Bij Schiedam kreeg het voertuig een stopteken te zien, maar sloeg dit volledig in de wind en gaf gas richting de Ketheltunnel.

Inmiddels trapte de Golf het gaspedaal zelfs in tot 210 km/u en nam zonder remmen de afslag naar de Kruithuisweg in Delft. Onderaan crashte de auto en wilden de twee inzittenden vluchten. De agenten waren sneller en konden de twee tegenhouden. Ze raakten wonder boven wonder niet gewond. Een kijkje in de auto gaf meteen de reden van hun vluchtgedrag. De vloer lag vol met briefgeld. Ook het dashboardkastje en de achterbank waren bezaaid met briefjes. Alsof het nog niet genoeg was, hadden ze zelf ook nog 4150, en 2120,- aan cash op zak.

De twee mannen, uit Straatsburg in Frankrijk, van 28 en 41 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De auto is in beslag genomen.

Bron foto politie

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het politienieuws uit Schiedam e.o. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker