De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hulpdiensten rukten massaal uit naar Groeneweg Kethel

Automobilist komt om na botsing trein

Automobilist komt om na botsing trein

SCHIEDAM - Verschillende brandweerwagens en andere hulpdiensten (politie, ambulances, traumahelikopter) zijn om 22.00 uur uitgerukt naar de trein ter hoogte van Kethel Groeneweg en Kerkweg. De melding was van de hoogste prioriteit. Bij de aanrijding op de bewaakte overweg is de bestuurder van de auto om het leven gekomen.

Het gaat om een aanrijding op de overweg tussen een auto en een passagierstrein die in de richting van Delft reed. De trein is een stuk voorbij de overgang tot stilstand gekomen en heeft de auto meegesleept. De auto is in brand gevlogen en de bestuurder van de auto heeft het ongeval niet overleefd. Het duurde lang voordat de brand geblust was. De hulpdiensten zijn bezig gegaan de passagiers uit de trein te halen. 

De NS meldde dat tussen Delft Campus en Schiedam Centrum geen treinen rijden. De verwachting werd uitgesproken dat dit tot vannacht 1.15 uur zou duren. Om 23.40 uur werd de verwachting aangepast als volgt; "Dit duurt tot ongeveer dinsdag 18 februari 06:30 uur. Er rijden snelbussen tussen Schiedam Centrum en Delft Campus."

De voorkant van de cabine van de dubbeldekker-passagierstrein heeft vlam gevat en brandschade opgelopen. De reizigers in de trein werden door de brandweer geëvacueerd en in RET-bussen opgevangen. Naar het verluidt zouden er in de trein geen passagiers gewond zijn geraakt en is de machinist lichamelijk ongedeerd en opgevangen. 

Update 23.30 uur:
Om 23.28  uur heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gemeld via de officiële website van de gezamenlijke hulpdiensten (rijnmondveilig.nl): "De brand is uit. Er is een persoon overleden. Op dit moment wordt de trein ontruimd. De ruim 200 passagiers worden opgevangen."

Update 0.30 uur:
Rijnmondveilig.nl meldt: "De trein reed in de richting van Delft. Brandweer en politie doen onderzoek naar de toedracht. Alle passagiers zijn opgevangen en inmiddels met pendelbussen vervoerd naar stations."

Update 4.30 uur
Het spoor is rond half vijf vanmorgen weer vrijgegeven.

N.B. Het bovenstaande is een update per 18-2, 0.35 uur en per 18-2-, 4.30 uur van ons artikel van 17-2, 22.02 uur

Ons eerdere artikel over reeds lopend onderzoek naar veiligheid overweg:
Hier lees je ons eerdere artikel over deze laatste gelijkvloerse spoorwegovergang op het traject tussen Leiden en Dordrecht: Overweg Kandelaarsweg dicht?

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker