De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Boerenoogstfeest trotseert regen

Boerenoogstfeest trotseert regen

SCHIEDAM - Afelopen zaterdag 12 oktober was het Boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve (Woudweg 26, Schiedam) met dit jaar als thema ‘Midden-Delfland inspireert tot lekker eten’. 

Helaas trof de organisatie het zaterdag tijdens het Boerenoogstfeest niet met het weer. Toch trotseerden vele bezoekers het natte weer en kwamen naar de Adrianushoeve. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, St. Schaapskudde Vockestaert en Midden-Delfland Vereniging wisten er weer een mooie dag van te maken op de boerderij, de thuisbasis van de schaapskudde aan de Schiedamse Woudweg. Gelukkig was er volop overdekte ruimte voor alle activiteiten. Onder de kap van de hooiberg speelde Brother Flower sfeervolle muziek en deed het publiek enthousiast mee met een sessie djembé van Bambata. 

Streekmarkt
De streekmarkt in de stal bood veel lekkers en het museum op de bovenverdieping leerde over oude huishoudelijke en agrarische gebruiksvoorwerpen en gereedschappen. Een bezoek aan de stijlvol ingerichte opkamer was een stap terug in de tijd. In de schapenschuur was voor kinderen het kabouterpad uitgezet en konden ze zich laten schminken. Spinners, breiers en vilters vertoonden er hun kunsten. Om droog over te komen reed er een huifkar tussen de boerderij en de parkeerplaats.  

‘Kortom, het was nat, maar knus en gezellig. Wij kijken uit naar de volgende keer!’, aldus Monique Ammerlaan van ANV Vockestaert en Lisa van Uffelen van de Midden-Delfland Vereniging.

Foto door Jeannemieke Hectors

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het evenementennieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker