De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Corrie 'Jasmijn' Alberts is ingeslapen

Corrie 'Jasmijn' Alberts is ingeslapen

SCHIEDAM - Afgelopen zondag 5 juli 2020 is Corrie Alberts op zeventigjarige leeftijd overleden. Velen zullen haar kennen van haar 'Jasmijn', de gezellige winkel die zij ooit had op de Hoogstraat in Schiedam. Op 22 juli aanstaande zou Cornelia Sophia Alberts-de Jong 71 jaar geworden zijn. Corrie was getrouwd met Cees Alberts.

door Jan Schrijver

Corrie had in de jaren zeventig en tachtig de zeer sfeervolle en kleurrijke kledingwinkel 'Jasmijn' op de Hoogstraat 24 in Schiedam. Zij verkocht er veel India-katoenen kleding. Er waren broeken, blouses en jurkjes met een oosters mystieke zweem. Je kocht er bijpassende sjaals, kettingen en andere accessoires. Paars, oranje, rood en dat allemaal gecombineerd, het kon allemaal. Natuurlijk hingen er heerlijke oriëntaalse geuren in de winkel, bijvoorbeeld door de patchoeli olie. Het kon gebeuren dat je er op schoenen binnenging en er op van die oosterse slippers de winkel uitging. Zeker niet alleen vrouwen, maar ook mannen vonden er artikelen van hun gading. 

Het winkelend publiek vond het een groot gemis dat 'Jasmijn' op gegeven moment ophield te bestaan op de Hoogstraat en Corrie zich ging toeleggen op haar winkel in Delft, in welke studenten- en toeristenstad een nog beter en groter publiek voor haar assortiment rondliep. Menig Schiedammer ging speciaal voor Corrie naar Delft. 

Corrie was jarenlang een collega-Hoogstraat-winkelier van me, en we maakten vaak een collegiaal praatje, als mede-modedetaillisten. Ook in de lunchroom Koffiepot, vlakbij haar winkel, kon je haar menigmaal treffen, aan de tafeltjes die op de Hoogstraat uitkeken of aan de lage bar. 

De laatste keer dat ik haar sprak was in decmeber 2016 aan de bar bij Café Van der Wal, enkele dagen voordat dit café zijn deuren definitief zou moeten sluiten. Net als vroeger in onze Hoogstraat-jaren was Corrie stevig opgemaakt, met haar ogen die spraken, en was ze mooi gekleed. En het was nog net zo gezellig praten met haar, al was ze wel al wat vergeetachtig, zei echtgenoot Cees. 

Het afscheid van Corrie heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden, is te lezen op de rouwkaart. "Een bijzonder mens is ingeslapen, zo lief, zo mooi, zo blijft ze voor altijd in ons hart. Met mooie herinneringen aan wie zij voor ons is geweest, maar heel verdrietig omdat wij haar moeten missen, geven wij hierbij kennis van het overlijden van mijn lieve vrouw, zus en schoonzus", zo luidt de tekst op de rouwkaart. 

Het correspondentieadres is:
De Vlinder uitvaartverzorging
Hoogstraat 73b
3111 HC Schiedam

Foto: Corrie Alberts in haar winkel Jasmijn, tussen 1975 en 1985 in de Hoogstraat; foto door Cees Alberts

6 commentaar(en) op artikel "Corrie 'Jasmijn' Alberts is ingeslapen"

Dat stemt mij droevig. Corrie was een collega Hoogstraat- winkelier. Zij zat op 24 ik op 26. Heel wat uurtjes samen doorgebracht in de Koffiepot en voor de winkel.

Corrie r.i.p 🙏

Door: Jos van Vliet-Jaeger Op:

Dag lieve corrie rust zacht ,ik ken jouw van de kappers zaak lilian jij was een fijne collega en een lieve vriendin ,wij zijn elkaar uit het oog verlooren ,maar toen ik in de woudhoek ging wonen kwam ik je plots bij polly tegen ,dag lieve corrie ik zal jouw nooit vergeten 🌷💖😪

Door: Carla Op:

Corrie was een lieve dame,ik zag haar de laatste weken aan de arm van Cees lopen,langs de Beurs waar ik koffie dronk.ik was altijd onder de indruk van haar kleding make-up en persoonlijkheid.Rust in vrede lieve Corrie🌹

Door: T.van Beek Op:

Ik kwam vroeger bij Corrie in de winkel als klant, veel sieraden bij haar gekocht en wierook. Ze kwam bij mij later als klant bij BeeFree lingerie en was altijd gezellig. Mooi mens. Sterkte voor haar man en verdere familie.

Door: Inge Marschall Op:

Lieve Corrie, ik schrok heel erg toen ik de rouwadvertentie zag. Wij gaan al zolang terug (ik was toen 17 en jij 19 jaar) en kan het nog niet geloven. Soms zagen we elkaar minder en dan waren weer heel close. De laatste 2 jaar zagen we elkaar niet meer doordat ik verhuisde uit het centrum. In mijn gedachten blijf je altijd en Cees, heel veel sterkte!!! 😘🙏

Door: Anja Zantman Op:

Ik herinner mij mijn Holly Hobby Jurk, zilveren ringen en idd patchoulie. Heerlijke winkel voor die tijd. Mooie herinneringen aan haar.

Door: Marjolein Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker