De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

We willen gewoon iets leuks doen in coronatijd

Dans mee met coronadans

Dans mee met coronadans

SCHIEDAM - Op zondag 4 oktober komt Schiedam in beweging met de coronadans. Vanaf 13.00 uur kun je op het Stadserf meedoen aan de Jerusalema Challenge. Ex-coronapatiënte Ine Elderkamp organiseert deze dans samen met John van Oudenaarde en danslerares Sylvia Kooijman-Damen. Ine: "We willen ook gewoon iets leuks doen in coronatijd."

De Jerusalema Challenge is momenteel ongekend populair op YouTube. Overal ter wereld en ook in Nederland wordt het dansje gedanst. Dit kan ook in Schiedam, dacht Ine, die begin dit jaar nog met corona op de intensive care lag. "Het wordt tijd dat we gewoon eens iets leuks doen," vertelt Ine ons, "en het leek me leuk om dit dansje ook in Schiedam te doen en op te nemen."

Ze benaderde John van Oudenaarde, die ze nog kent van de organisatie van het Maasboulevard Feest. Hij was gelijk in voor het plan en houdt zich bezig met de organisatie. Ook danslerares Sylvia Kooijman-Damen werkt graag mee.. "Het komt mooi uit dat Sylvia het dansje net met een aantal groepen ingestudeerd heeft en dat ze ook gelijk enthousiast is over mijn plan," vertelt Ine. 

"Het dansje is niet moeilijk, Sylvia heeft het zo aangepast dat het snel te leren is. Iedereen kan meedoen en Sylvia komt met 12 danseressen die het dansje al kennen en het voordoen. Vanaf 13.00 uur gaat Sylvia met alle aanwezigen oefenen op het Stadserf. Om 14.30 uur dansen we dan het dansje voor de Challenge. SchieTV komt het dansje opnemen en dat plaatsen we dan op YouTube, zodat iedereen het terug kan zien," aldus een enthousiaste Ine.

"De totale dans duurt zo'n 3 à 4 minuten en op het Stadserf kunnen we dat ook mooi met veel mensen doen. De dans heet niet voor niets coronadans, natuurlijk houden we 1,5 meter afstand van elkaar."

Lees hier het interview dat we eerder dit jaar met Ine Elderkamp hadden.

Foto: fragment uit een video van Sylvia Kooijman-Damen

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker