De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De tien mogelijke locaties coffeeshop

De tien mogelijke locaties coffeeshop

SCHIEDAM - De huidige drie coffeeshops in Schiedam zijn gevestigd in het centrum (Broersveld 3), in Nieuwland (Parkweg 373) en in de Gorzen (Hoofdstraat 311). Mogelijke locaties voor een te vergeven vergunning voor een vierde coffeeshop zijn: Borodinlaan 68, 's-Gravelandseweg 618, Boterstraat 6, Schiedamseweg 26, Broersvest 10-12, Rotterdamsedijk 259a, Rubensplein 4, Vlaardingerstraat 19a, Vlaardingerstraat 15/17 en Scholtenstraat 11. 

Er zijn momenteel drie coffeeshops in Schiedam. Er waren er voorheen vier, maar de shop aan de Boterstraat werd gesloten. Er is volgens de gemeente in onze stad ruimte voor vier shops. Ongeveer vijftien gegadigden hebben zich aangemeld voor de te vergeven vierde vergunning. Inmiddels is onrust ontstaan bij omwonenden ten aanzien van de mogelijke locaties aan het Rubensplein en aan de Schiedamseweg, toen ten gevolge van een aanvraag omgevingsvergunning voor deze locaties naar buiten kwam dat dit twee mogelijk locaties zijn.

Degenen die zich kandidaat stellen voor de te vergeven vierde vergunning voor een coffeeshop hebben dat gedaan door aan te geven op welke locatie zij zo'n coffeeshop zouden willen beginnen. Er kunnen dus verschillende gegadigden zich hebben gemeld voor eenzelfde locatie. Met de opsomming hierboven wordt nu duidelijk voor welke locaties gegadigden zich hebben gemeld. 

"Bij de inschrijving moest elke kandidaat een voorstel doen voor een (nieuwe) locatie. Zij waren in hun voorstel vrij in het kiezen van een locatie. Het was nog niet nodig om daadwerkelijk al een omgevingsvergunning aan te vragen; in dit stadium wil de gemeente alleen worden geïnformeerd over de beoogde locatie. Het is overigens wel toegestaan om een omgevingsvergunning aan te vragen. De gemeente publiceert die vergunningsaanvraag dan. Zo'n aanvraag is op dit moment wel voorbarig en geheel voor risico van de ondernemer. Het zegt niets over de voorkeur van de gemeente en de te maken keuze", schrijft de gemeente. De complete toelichting van de gemeente op de procedure kun je hier lezen.

De bovengenoemde opsomming hebben wij als onderdeel van een document ter inzage gekregen van een niet met name te noemen bron. Wij hebben de gemeente inmiddels om een bevestiging c.q. reactie gevraagd. Maandag heeft de gemeente gereageerd, dat dinsdag 9 juli aan het einde van de dag door de gemeente een update gegeven zal worden van de lopende procedure. 

Onze eerdere artikelen over dit onderwerp kun je onder de volgende links lezen:
Mogelijkheid Schiedamseweg
Mogelijkheid Rubensplein
Petitie m.b.t. Schiedamseweg


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je op de hoogte van het nieuws over je stad én lees je ook over het bedrijfs- en vestigingsnieuws van Schiedam. Alvast dank.

1 commentaar(en) op artikel "De tien mogelijke locaties coffeeshop"

3coffeeshops in Schiedam is toch

genoeg waarom zonodig een 4e

En nog meer aanzetten tot verslaving .

Men doet er alles aan om roken te ontmoedigen cq tegen te gaan en dit gaan we promoten met een 4e shop

Door: Hans Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker