De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'altijd als ik aan vroeger denk krijg ik heimwee naar de toekomst'

Dichtregel op pand Leven in de Branderij

Dichtregel op pand Leven in de Branderij

SCHIEDAM - In onze stad tref je op veel panden teksten aan van schrijvers, die een link hebben met Schiedam. Op de hoek van de Breedstraat en de Verbrande Erven troffen we een nieuw pand aan met een tekst erop: 'altijd als ik aan vroeger denk krijg ik heimwee naar de toekomst.'

Van welke schrijver zou deze tekst zijn? Navraag bij verschillende deskundigen op het gebied van de Nederlandse literatuur leverde geen antwoord op. Het hoekpand op de foto met de geciteerde tekst erop is één van de negentien onlangs gereedgekomen woningen op het voormalige terrein van de brandweerkazerne. Het is fase 1 van het woningbouwproject Leven in de Branderij. 

We belden de verantwoordelijke architect voor het project Ralph van de Donk van het Schiedamse bureau stats architecten. Hij had het antwoord op onze vraag. "Die dichtregel is van mij persoonlijk."

De negentien eengezinshuizen hebben een tuin, een berging en een eigen parkeerplaats. De woningen zijn gebouwd door Van Wijnen. Fase 2 betreft ongeveer 45 woningen. Die zullen naar verwachting eind 2020 in de verkoop komen.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker