De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Groenoord

Eén dag in NL en opgepakt voor inbraak

Eén dag in NL en opgepakt voor inbraak

SCHIEDAM - De politie heeft zaterdagnamiddag een Serviër ingerekend die pas één dag in Nederland was. Hij werd in de bosjes aangetroffen met in een shopper een kluis. Deze kluis was ontvreemd uit een flat aan het Sibeliusplein. Je leest hieronder het relaas van de politie-wijkteam Groenoord.

"Soms gaat een persoon rennen bij het zien van de politie. Dat wekt onze aandacht. Helemaal als we bezig zijn met een onderzoek. Op zaterdag 16 maart 2019, omstreeks 16.15 uur werd er door een alerte buurtbewoner een verdachte situatie gemeld. Deze bewoner zag vier personen aan de achterzijde van de flat aan het Sibeliusplein. Kort daarop was het viertal opgesplitst. Twee hiervan zaten op een bankje en de bewoner vermoedde dat het andere tweetal de flat was binnen gegaan.  Nadat wij het tweetal buiten gecontroleerd hadden, konden we verder niets doen. Het tweetal binnen konden we niet achterhalen.

Kort nadat wij waren vertrokken, kwam een tweede melding. De verdachte situatie was ook gemeld in een buurtwhatsapp-groep. Een tweede bewoner zag het tweetal de flat uit komen met een gevulde rode bigshopper van een bekende supermarkt! Ze liepen weg richting de Smetanalaan. De bewoner meldde dit direct via 112. Teruggesneld naar de locatie zagen wij op het voetpad langs de sloot een man. Hij zag ons ook. Direct toen hij ons zag, zette hij een sprint in. Na een korte achtervolging rende hij de hoek om bij een hoekhuis. We waren hem kwijt. Althans, dat dachten we. We zágen hem niet meer maar gelukkig hebben we meer zintuigen tot onze beschikking. We hoorden geritsel in de tuin van de betreffende hoekwoning. Afgaand op het geluid, zagen we, verstopt in de heg, de man. De rode bigshopper naast hem. Hijgend en buiten adem. In de rode bigshopper troffen we een kluis. Ondertussen, terwijl wij bezig waren, gingen andere collega's in de flat op onderzoek. Zij werden aangesproken door een bewoner van de flat. Zojuist was een kluis met waardevolle spullen gestolen.

De inmiddels aangehouden verdachte, een Serviër die pas 1 dag in Nederland was, kon zo ingerekend worden. Hem wordt diefstal in vereniging door middel van braak/verbreking ten laste gelegd. Ook wordt hij overgedragen aan onze vreemdelingenpolitie."

1 commentaar(en) op artikel "Eén dag in NL en opgepakt voor inbraak"

Is het a.u.b.mogelijk dat er meer uitzettingen komen.Al het gespuis van de Balkanlanden komt hierheen! In ieder geval heel goed opgetreden door de politie en buurtbewoners.

Door: Fran van leeuwen-weeda Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker