De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Opening cafés en restaurants:

Groter terras onder voorwaarden

Groter terras onder voorwaarden

SCHIEDAM - Vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur mogen de cafés en restaurants weer open. Hierbij geldt vanuit de rijksoverheid een aantal voorwaarden. Bezoekers moeten vooraf reserveren, er vindt een gezondheidscheck plaats en er mogen maximaal 30 gasten binnen zijn. Gasten moeten 1,5 meter afstand houden. "De gemeente Schiedam geeft horecaondernemers de kans om hun terras tijdelijk uit te breiden. Zo kunnen zij meer bezoekers op hun terras ontvangen", aldus de gemeente.

De gemeente Schiedam heeft in overleg met Koninklijke Horeca Nederland en KHN afdeling Schiedam de richtlijnen vanuit het rijk verder uitgewerkt. Burgemeester Cor Lamers:  “We willen dat de horeca vanaf 1 juni weer zo goed mogelijk en op een verantwoorde manier kan starten. Voor veel Schiedamse ondernemers is de anderhalve-meter-regel lastig. Zij hebben niet de ruimte om dit te doen zonder in te leveren op het aantal tafels. Een aantal horecaondernemers heeft daarom gevraagd of het mogelijk is hun terras uit te breiden. Hier werken we graag aan mee.” 

Veilig en verantwoord
Het is van groot belang dat de uitbreiding van de terrassen veilig en verantwoord gebeurt. Daarom heeft de gemeente Schiedam een aantal richtlijnen opgesteld. “Het kan bijvoorbeeld alleen als de buitenruimte dit ook mogelijk maakt. Er moet ook genoeg ruimte blijven voor voetgangers, hulpdiensten en gemeentelijke diensten. Het totaal aantal zitplaatsen op de terrassen mag niet meer zijn dan vóór de corona-maatregelen en de grootte (oppervlakte, red.) van het terras is maximaal een verdubbeling van het normale terras.”

Plan indienen
Horecaondernemers die gebruik willen maken van de mogelijkheid om hun terras tijdelijk te vergroten, kunnen hun plan indienen bij de gemeente. De tijdelijke regels gelden tot 1 oktober 2020.

UIt een brief die de horeca-ondernemers ontvingen blijkt dat bij een plan nodig is: 

"-         een plattegrondtekening met de indeling en afmetingen;

-          Maakt u voor de uitbreiding van uw terras gebruik van ruimte die voor een ander pand ligt? Voeg dan de schriftelijke toestemming toe van deze pandeigenaar;

-          Bent u met meerdere horecaondernemers bij elkaar gevestigd? Dan is onderlinge afstemming nodig."

Lees hier ook: kort dag voor terras-aanvraag

Foto: archieffoto 'open terras' 2016 (foto door Jan Schrijver)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het horeca-, ondernemers- en gemeentenieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker