De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Thuisquarantaine Schiedamse boa's vanaf morgen voorbij

Handhavers zaterdag weer op straat

Handhavers zaterdag weer op straat

SCHIEDAM - Vanaf morgen zaterdag 1 augustus gaan de ongeveer veertig medewerkers van het team Toezicht & Handhaving, die preventief in thuisquarantaine waren, weer aan de slag. 

Van de in het totaal uit circa vijftig medewerkers bestaande team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam was van negen medewerkers besmetting met het coronavirus vastgesteld. De hele afdeling is vervolgens in thuisquarantaine gegaan. Bij de circa veertig medewerkers bij wie geen besmetting was vastgesteld, maar die dus preventief in thuisquarantaine zijn gegaan, hebben zich in de quarantaineperiode - die in de loop van maandag 20 juli inging - geen ziekteverschijnselen voorgedaan die op coronabesmetting zouden kunnen duiden, zo bevestigt een woordvoerder van de gemeente Schiedam ons.

De gemeente meldde op maandag 20 juli: "Het gevolg van deze maatregel is, dat de medewerkers van Toezicht & Handhaving de komende twee weken niet op straat en op kantoor zullen zijn om hun taken uit te voeren." Dat de gemeentelijke medewerkers dus vanaf morgen al weer aan de slag kunnen, is dus enkele dagen eerder dan op maandag 20 juli werd aangekondigd. Welke van de circa veertig medewerkers inderdaad morgen al aan de slag gaan, hangt ook af van de roosters en de vakanties van de medewerkers. "De mensen die ook in het weekend werken gaan morgen weer aan de slag. De rest maandag. Het kan ook best zijn dat er enkele medewerkers komende week vrij zijn en/of op vakantie gaan natuurlijk", aldus de woordvoerder.

De negen medewerkers bij wie besmetting met het coronavirus was vastgesteld, kunnen volgens de woordvoerder van de gemeente ook weer aan het werk of binnen niet al te lange tijd weer aan de slag. "Een aantal was ziek, maar is inmiddels hersteld. Zij kunnen dus weer werken. Een paar medewerkers zijn nog herstellende en beginnen dus iets later", aldus de woordvoerder. 

Taken werden de afgelopen weken waargenomen door boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeente Rotterdam en door medewerkers van de Politie Schiedam en Irado. De Rotterdamse boa's zijn vandaag aan hun laatste dag bezig in Schiedam. 

Hier lees je ons eerdere artikel: Negen medewerkers van team Toezicht & Handhaving zijn besmet, corona-uitbraak bij gemeente Schiedam
En hier: Centrum verwelkomt Rotterdamse boa's

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker