De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Havenkerk is klaar voor evenementen

Havenkerk is klaar voor evenementen

SCHIEDAM - Een van de ongeveer twintig monumenten die het afgelopen weekeinde te bezichtigen waren, was het rijksmonument de Havenkerk aan de Lange Haven in Schiedam. Ben je er niet aan toegekomen om de kerk binnen te gaan tijdens de Open Monumentendagen, dan kun je nu hier 'binnenkijken' door middel van de reportage die Jan Willem de Boer van JW TV maakte.

De Havenkerk ofwel de Sint Johannes de Doperkerk werd gebouwd van 1822 tot en met 1824. De afgelopen jaren is de kerk ingrijpend gerestaureerd. De werkzaamheden zijn recentelijk afgerond. Voortaan krijg je er 's winters geen ijskoude voeten meer, want de vloer is vernieuwd en heeft nu vloerverwarming.

Het gebouw dient echter niet meer voor kerkelijke doeleinden. Eigenaar BOEi geeft er een horecabestemming aan. In het verleden werden er reeds evenementen gehouden zoals het jeneverfestival. Het houden van evenementen wordt in de toekomst een structurele toepassing van het gebouw. De klerk is nu klaar voor evenementen, maar de wereld door COVID-19 helaas niet, zo vatte Geert Medema van monumentenzorg van de gemeente Schiedam de huidige situatie samen.

Je kunt het interview door Jan Willem de Boer met Geert Medema zien door op de eerste afbeelding hieronder te klikken.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker