De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Koninklijke onderscheiding in 2020

Iemand voor een lintje voordragen

Iemand voor een lintje voordragen

SCHIEDAM - Op 26 april jl. kregen 8 Schiedammers een lintje. Zij werden daarvoor voorgedragen door bijvoorbeeld partners, verenigingsleden of collega's. Wil jij iemand voor een koninklijke onderscheiding voordragen? Dat kan, maar dan moet je je verzoek uiterlijk op 30 juni 2019 hebben ingediend. 

Iedereen kan in aanmerking worden gebracht voor een koninklijke onderscheiding op grond van zijn of haar bijzondere inzet voor de maatschappij. Vrijwilligers, leden van een vereniging of medewerkers van een bedrijf die een bijzondere prestatie of verdienste voor de samenleving hebben verricht, kunnen in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding. 

Omdat aan de aanvraag van een koninklijke onderscheiding een lange procedure verbonden is, moet een dergelijke aanvraag ten behoeve van de volgende Algemene decoratiegelegenheid (ofwel ‘lintjesregen’) op 24 april 2020 vóór 1 juli 2019 bij de burgemeester zijn ingediend. Het kabinet van de burgemeester begeleidt zo'n aanvraag vanaf het eerste begin, zodat deze aan alle regels voldoet. 

Zoals al uit de benaming blijkt, worden koninklijke onderscheidingen toegekend uit naam van de koning. Voor het aanvragen van een lintje zijn speciale formulieren beschikbaar. Die zijn te vinden op www.lintjes.nl. Je kunt ook informatie inwinnen bij het kabinet van de burgemeester via het e-mailadres kabinet@schiedam.nl of via telefoonnummer 14 010.

Lees hier wie 26 april jl. een koninklijke onderscheiding hebben ontvangen.

Foto door Louise Melchers

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het maatschappelijke nieuws Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker